Actiune liberalã pentru scolari, la Lupeni

Fiecare copil trebuie sã ajungã la scoalã si, datã fiind rata abandonului scolar în România, una mai mare decât media europeanã, liberalii din judetul Hunedoara au ajuns în Lupeni, cu gândul de a sprijini comunitatea ce urmeazã scoala aici.
Nu mai putin de 35 de copii, din familii defavorizate au primit aici ghiozdane cu rechizite si copiii s-au arãtat extrem de fericiti pentru asta
„Am primit un ghiozdan, rechizite scolare, creioane. Aveam nevoie, sunt  folositoare”, mi-a spus o fetitã ce tocmai scotocea în ghiozdanul nou, mult mai frumos decât cel de acasã.
„E foarte frumos ghiozdanul meu. Acesti oameni ajutã copiii nevoiasi si care nu au rechizite  pentru scoalã si mi se pare foarte tare ideea. Acum am primit caiete, pixuri si un ghiozdan si eu”, a precizat o altã fetitã.
„Am primit si eu un ghiozdan, niste creioane colorate si niste caiete.  Le voi folosi la scoalã.  M-am pregãtit de scoalã, dar si acestea sunt bune”, a apreciat un alt copil din cei 35 care sâmbãtã au primit cadouri.
Întâlnirea a avut loc la sediul PNL din Lupeni, acolo unde a venit chiar senatoarea Carmen Hãrãu, cea care i-a încurajat, pe cei 35 de copii ce au primit ghiozdane, sã fie buni la scoalã, pentru cã îi va scrie si lui Mos Crãciun, pentru ei. Cu conditia sã învete bine.
„În tot judetul vor fi circa 300 de copii, ceea ce nu înseamnã un lucru extraordinar, ci, dacã vreti, este un semnal pe care noi îl dãm în fiecare an si care prinde  în mreje din ce în ce mai multã lume. Fenomenul a început sã devinã unul de luptã împotriva abandonului scolar. S-au asociat  acestor actiuni câteva  multinationale din judet, oamenii încep sã devinã constienti cât este de  important ca, în fiecare toamnã, copiii sã meargã la scoalã. Rata abandonului scolar în România este de 18%, peste media  europeanã care este  12 % si nu ne putem  permite sã îi lãsãm pe acesti copii pradã înstrãinãrii,  sãrãciei, inadecvãrii sociale”, a spus Carmen Hãrãu, senator PNL.
Sansa noastrã ca natiune este educatia, iar liberalii hunedoreni spun cã pe asta mizeazã acum, când cred cã este momentul oportun.  „Mã bucur cã am putut sã ajutãm azi 35 de copii din Lupeni, care au primit un ghiozdan, echipat cu tot ce este necesar ca sã poatã merge la scoalã, caiete, pixuri, creioane de colorat, penare, absolut tot ce le trebuie pentru un an scolar. Am reusit sã le transmitem mesajul cã este atât de importantã educatia, este important sã nu  abandoneze scoala si este bine cã ei înteleg si marseazã pe acest lucru”, a completat si Cristian Rosu, presedintele PNL Lupeni.
Astfel de actiuni ale liberalilor au loc în mai multe orase ale judetului, iar senatoarea  Carmen Hãrãu spune cã este sansa copiilor de a fi încurajati cã scoala este importantã.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Actiune liberalã pentru scolari, la Lupeni

  • 23 septembrie 2019 la 21:32
    Permalink

    Daca facea psd.ul lucrul asta,era mita electorala,puscarie…

Comentariile sunt închise.