Decizia celor de la ALDE de a trece în opozitie a produs un adevãrat “tsunami” pe scena politicã.
Situatia a generat si unele tensiuni în ALDE, presedintele partidului Cãlin Popescu Tãriceanu fiind pus în situatia de a solicita Biroului Politic Executiv excluderea din partid a membrilor care nu au respectat aceastã hotãrâre.
“Am demonstrat hotãrârea si determinarea noastrã de a pune punct unei aliante care ne-a adus prejudicii de imagine”. În opinia deputatului Marius Surgent, ultimile evenimente care s-au succedat dupã deciziile luate în Biroul Politic Executiv au arãtat  determinarea liberalilor din ALDE de a iesi din aceastã aliantã.
“În lipsa unui plan articulat de relansare a guvernãrii din partea  premierului Viorica Dãncilã, în cadrul Biroului Politic Executiv s-a luat decizia de a se renunta la guvernare si implicit la alianta cu cei din PSD. Am fost pusi în situatia de a constata cã toate propunerile noastre au fost ignorate de social-democrati, astfel încât o astfel de decizie nu mai putea fi amânatã. Faptul cã unii  dintre colegii nostri au decis sã nu respecte hotãrârile luate în Biroul Politic Executiv nu putea avea o altã consecintã decât excluderea lor din partid. Tocmai de aceea vreau sã  sublinez faptul cã atunci când am luat o astfel de hotãrâre am demonstrat determinarea noastrã de a pune punct unei aliante care în opinia mea ne-a adus prejudicii de imagine”, a declarat deputatul ALDE, Marius Surgent.
“Am iesit mai întãriti si mai determinati din aceste evenimente care s-au  succedat hotãrârii luate în Biroul Politic Executiv”. Decizia celor de la ALDE de a se delimita de guvernarea PSD prin  trecerea în opozitie va da în opinia deputatului, Marius Surgent  posibilitatea liberalilor din ALDE de a fi mult mai vizibili pe scena politicã.
“Toate evenimentele care s-au  succedat hotãrârilor luate în Biroul Politic Executiv au arãtat  determinarea noastrã de a pune în practicã deciziile pe care le-am luat. Nu am dorit sã mai sustinem o guvernare în care opiniile noastre au început sã fie ignorate de social-democrati. Suntem un partid de dreapta cu principii solide care în opinia mea a demonstrat cã nu  ne-am cramponat la putere doar de dragul de a fi la guvernare. Astãzi, suntem în opozitie si ca atare ne vom comporta ca orice partid aflat în opozitie. Mai exact, vom sustine  orice demers argumentat si viabil venit dinspre partidele aflate în  opozitie. Personal, voi sustine si voi vota o motiune de cenzurã împotriva guvernului”, a concluzionat deputatul ALDE, Marius Surgent.