Mii de oameni, în principal tineri, sunt asteptati la actiunea de ecoplogizare globalã ce are loc si în România, iar în Valea Jiului se implicã si cei care gestioneazã sistemul hidrotehnic de aici.
Mai exact, potrivit unui comunicat remis presei, responsabilii Sistemului Hidrotehnic Ape Jiu  vor aduce  voluntarii în estul Vãii Jiului siîn vest, în zona Câmpu lui Neag. Au fost alese acestea pentru cã sunt zone extrem de vizitate de cei care campeazã si este nevoie de ecologizarea lor. „Sistemul Hidrotehnic Petrosani va participa cu 30 de  voluntari, din rândul angajatilor sãi si va asigura materialele si utilajele necesare ecologizãrii. Tinând cont de faptul cã, în perioada de varã, în zona Câmpu lui Neag, au existat  mai multe puncte de campare,  actiunea de ecologizare si igienizare va viza , atât malurile lacului de  acumulare de la Valea de Pesti, cât si râul Jiul de Vest, în zona prizei Buta si principalii afluenti ai Jiului de Vest din zona Câmpul lui Neag. Totodatã, în zona de est a Vãii Jiului se vor desfãsura  actiuni de  igienizare si salubrizare ale cursurilor de apã Maleia si Sãlãtruc”, se aratã în comunicat.
Cei de la Sistemul hidrotehnic din zona Vãii Jiului spun cã aceste locuri au fost alese, pentru cã, de acolo sunt alimentati, în proportie de 95%, toti locuitorii din Petrosani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni si Uricani.
“Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socialã organizat pânã în prezent în România, care îsi propune curãtarea mormanelor de gunoi generate de oameni în arealele naturale ale tãrii, într-o singurã zi.  Din 2010 si pânã în prezent, „Let`s Do It, Romania!” a implicat peste 1.200.000 de voluntari, care au reusit sã adune peste 24.700 de tone de deseuri. 305 zone cu deseuri au fost curãtate prin intermediul aplicatiei „Let`s Do It, Romania!”, care a fost descãrcatã gratuit de 3.300 voluntari digitali. „Let`s Do It, Romania!” este parte din comunitatea internationalã „Let`s Do It, World!”. Fiind realizat cu  sprijinul Guvernului României si cu implicarea celor de la  Ministerului Mediului, Apelor si Pãdurilor.
Diana Mitrache