Este vorba de un contract în valoare de 101.630 lei si prevede prestãri servicii de elaborare a Proiectelor Tehnice de Executie (PT) pentru Strãzile Dobresti, Jiului, Mesteacãnului, Predoni, Traian Vuia, Tudor Vladimirescu, Prevescior, Avram Iancu si Traian Vuia legãtura cu Centura, cuprinse în proiectul „Reabilitare strãzi de interes local în orasul Petrila- EtapaIV, oras Petrila, jud. Hunedoara”.
Lungimea celor strãzi este de circa 2 kilometri, iar potrivit expertizei tehnice “starea de viabilitate a sistemului rutier existent nu asigurã conditii de sigurantã si securitate a circulatiei rutiere si nu mai asigurã capacitatea portantã necesarã traficului existent. Cresterea atât a intensitãtii traficului rutier si a greutãtii pe osii precum si a agresivitãtii autovehiculelor datoratã stãrii proaste a suprafetei de surale (dese frânãri-accelerãri), constituie  actori agravanti în procesul de degradare a  istemului rutier care cumulati cu actiunea factorilor climatic vor conduce în mod accelerat la cedarea sistemelor rutiere. Se asigurã cu dificultate si cu duratã mare de timp accesul vehiculelor de urgente medicale si accesul altor vehicule de interventie (pompieri, depanãri retea electricã)”.
Astfel, cele prezentate duc la degradarea  ietii sociale, pun în pericol asigurarea sãnãtãtii comunitãtii, alimentatiei si confortul locuitorilor din zonã.
Cosmin BACIU