Una dintre aplicatiile on-line, care au adus municipiul Petrosani printre primele din tarã în era tehnologiei  digitale a fost opritã.  Motivul: administratia de aici a constatat cã situatia s-a înrãutãtit în ultima vreme, când, datã fiind si apropiata campanie electoralã, unii foloseau site-ul pentru propagande, sau, mai rãu, ca sã adreseze injurii. „City Health nu functioneazã, pentru cã, fiind o perioadã de campanie electoralã, am considerat cã este oportun sã o oprim deocamdatã. Ajunsese ca scopul acestei platforme sã fie deturnat de la ceea ce ne-am dorit noi si sã fie acolo tot felul de atacuri politice, care, din punctul meu de vedere, nu au ce cãuta pe o astfel de platformã”, spune Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Aplicatia a devenit functionalã acum fix un an, în data de 12 septembrie 2018, când municipiul Petrosani, din Valea Jiului, a  devenea al treilea, dupã Cluj si Alba Iulia, care avea acces la sistemul smart. Iar utilitatea lui nu a fost neglijatã de administratia din Petrosani, care recunoaste cã este utilã si va reveni la ea.
„În fiecare zi primeam tot felul de sã le zic reclamatii, dar ni se aduceau la cunostintã lucruri,  pentru care le multumesc oamenilor care fãceau asta. La un moment dat o sã redeschidem aceastã platformã. Ne ajutã foarte mult, pentru cã noi putem fi, în permanentã, peste tot, mereu”, mai spune primarul din Petrosani.  În fapt, aplicatia îi vizeazã, pe de o parte, pe pãrintii cu copii mici, care au probleme de sãnãtate si care pot sã evite sã plece la spital cu ei, sunând la numãrul verde Peditel international +40377771111,  persoanele care au de reclamat ceva în legãturã cu orasul, starea  drumurilor, ori curãtenia, dar si alte probleme civice si ultima aplicatie este cea care poate fi accesatã de cei care vor sã doneze sânge. Cele douã, care nu au legãturã cu reclamatiile edilitare sunt, însã, functionale.
Diana Mitrache