La începutul acestei sãptãmâni s-a primit apelul de selectie pentru fisa de proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din Cartierul Crividia Vulcan. Este cel mai important proiect al comunitãtii din acest municipiu si primarul spune cã asta înseamnã cã lucrãrile vor fi scoase la licitatie în scurt timp. „Am reusit sã instalãm pe site acest proiect pentru Crividia. Asteptãm licitatia acestor lucrãri de reabilitare a drumului, cât si a întregii infrastructuri în zona în care avem încã macadam. Este proiectul nr 1 pe GAL (Grup de Actiune Localã) si sperãm cã, în curând, primim si finantarea si ne apucãm de lucru. As dori sã mã apuc de lucrãri în toamna aceasta si mãcar infrastructura sã o facem si anul viitor, în primãvarã, sã finalizãm aceastã lucrare”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Una dintre cele mai degradate artere rutiere din Valea Jiului este cea care duce spre Crividia, un cartier aflat mai sus de Mina Vulcan. Strada este absolut ciuruitã de gropile ce se cascã zi de zi, iar oamenii care locuiesc în aceastã parte a orasului Vulcan au venit, si nu o datã, la primãrie sã cearã sprijin. Pe acolo trec masini grele, de la minã, iar, mai nou, cele care au venit sã depoziteze tevile ce vor fi montate în proiectul transfrontalier BRUA, iar autoritãtile locale au decis sã astupe si sã peticeascã strada. Acum, vorbesc despre reabilitarea arterei si lucrãri nu vor fi doar aici.
„În programul nostru pe municipiul Vulcan avem mai multe obiective pe GAL, e vorba de Micro 3 B, Colonia de Jos, unde avem infrastructurã rutierã, jocuri pentru copii si Centrul Vechi si cãminul nr 4 de pe strada Cãprioarei, care este pentru reabilitare si transformarea lui în cãmin petru bãtrâni si oameni ai strãzii”, mai adaugã Gheorghe Ile. Cu un punctaj aproape de maxim, proiectul Grupului de Actiune Localã al municipiului Vulcan s-a clasat pe locul II în topul national, iar primarul Gheorghe Ile vorbeste despre o reusitã ce va crea noi locuri de muncã, va angrena cele mai defavorizate comunitãti într-un proces de dezvoltare pe termen lung, iar initiativa va fi valabilã pentru 5 dintre cele mai sãrace cartiere. Proiectul este finantat din fonduri europene si primãria are o contributie micã, parteneri în acest proiect fiind un ONG si un institut din Timisoara, proiectul fiind scris în noiembrie 2016, valoarea lui fiind de 220.000 de lei, din care administratia localã dã undeva la 1.800 de lei.
Diana Mitrache