Cu ghiozdane noi, tinute excentrice, sau regulamentare, flori si mult elan, elevii din Petrosani s-au strâns în Parcul Central Carol Schreter, fix într-o zi de 9. 09.2019, la ora stabilitã 9,00. Si primarul, alãturi de dascãli, inspectori, prefect si politicieni au vorbit, pe rând, despre aceastã zi.
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a fost si mai emotionat, acum cã ambii copii încep cursurile.
„Astãzi, din nou, sunã clopotelul pentru cei mici, pãrinti si bunici. Emotiile mele sunt cu atât mai mari cu cât încep din nou scoala si eu, în clasa zero. Îmi doresc ca toatã lumea sã îsi îndrepte atentia cãtre cei pe care îi iubim cel mai mult pe lume: copiii nostri. Le urez un an scolar bun, cu satisfactii, sã învete, sã se joace si sã asculte  de pãrinti, dar sã fie fericiti, deoarece copilãria este cea mai frumoasã perioadã din viata unui om”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Primarul a prezentat toti directorii de scoli din municipiul Petrosani si a dat cuvântul si autoritãtilor judetene.
„Iatã-ne din nou la începutul anului scolar, cu emotie, încredere, cu sufletul plin de curiozitatea materiilor pe care le învãtãm la scoalã, mai ales pentru cei ce pãsesc prima datã în sala de clasã”, le-a spus copiilor si pãrintilor adunati în parc, prof dr Lavinia Ilina, inspector general adjunct IPJ Hunedoara.
Iar importanta scolii a fost subliniatã si de prefectul judetului nostru  „Începutul scolii este un eveniment important în viata unei  comunitãti. Drept dovadã, sunteti în numãr atât de mare aici si cred cã înainte de a fi un moment de sãrbãtoare, este si unul de responsabilitate. O comunitate nu poate fi puternicã, atâta vreme cât nu are o scoalã puternicã”, a afirmat si Fabius Kiszely,  prefectul Judetului Hunedoara.
Scoala a început în parc si, poate pentru cã este cel mai bun colegiu din judetul Hunedoara, cu 100 % promovabilitate la examenul de Bacalaureat, elevii Colegiului National Mihai Eminescu au avut, la rândul lor, o deschidere oficialã a cursurilor, la care primarul a luat parte. „As vrea sã îi aplaudãm pe colegii vostri din clasa a IX-a care au reusit sã fie admisi la acest liceu. Este un bun prilej ca primul clopotel sã ne aducã împreunã cu colegii si de a începe noul an scolar, asa încât sã vã perfectionati si sã vã mãriti nivelul cunostintelor”, le-a spus celor adunati în curtea scolii, Alexandru Lãutaru, director Colegiul N Mihai Eminescu Petrosani, iar primarul i-a felicitat pentru performantele lor.  „E un moment important în viata fiecãrui elev si al pãrintilor lor, prima zi de scoalã.
Si, asa cum am mai subliniat, o comunitate fãrã credintã în Dumnezeu si educatie nu are nici prezent si nici viitor. Sunteti privilegiati, pentru cã învãtati  la cel mai bun colegiu al judetului Hunedoara si eu le multumesc celor ce au adus scoala aici. E o mândrie pentru mine sã fiu prezent, la fiecare început de an scolar în aceastã institutie de învãtãmânt”, le-a urat primarul Tiberiu Iacob Ridzi, elevilor de la cel mai bun colegiu din judetul Hunedoara.
De marti, 10 septembrie, scoala a început în mod oficial si toatã lumea va intra la clasã, dupã orarul stabilit.
Diana Mitrache