În Straja se construieste. Nu în statiune

Pentru prima datã, dupã multi ani, în zona statiunii de munte Straja, oamenii cer teren sã construiascã pensiuni.  Este un nou trend si asta nu poate decât sã bucure administratia localã, care este periodic solicitatã de oameni ce au de gând sã construiascã pensiuni moderne, la baza  statiunii si nu în munte, unde oricum s-a construit haotic si prea mult. Asa se face cã, doar în aceastã  sãptãmânã, doi  investitori au cerut teren la Straja. Si nu sunt deloc singurii.
„Ceea ce îmi doresc acum este ca sã facem în asa fel încât sã aducem în zona aceasta de agrement investitori mai puternici, sã avem hoteluri mari, pentru un turism pe care ni-l dorim. O sã reusim, pentru cã si acum avem solicitãri de la oameni foarte puternici  financiar, care sunt dispusi sã punã o sumã destul de mare de bani, pentru a construi aici. Pentru cã aici ne dorim dezvoltarea turismului si, desigur în oras, în municipiul Lupeni”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni, care chiar joi prezenta un teren unui investitor interesat.  Cei care se gândesc la turism, trebuie sã stie cã aici au ajuns mii de turisti, atât vara, cât si iarna, cã solicitãrile sunt multe si cã profitul deja se simte.
„Anul trecut a fost pentru prima datã, dupã ce am finalizat investitiile în Straja, când statiunea ne-a adus cam 20 miliarde de lei vechi, în municipiul Lupeni. Este foarte bine si ne dorim ca, în timp, peste 10 – 20 de ani, sã ajungem chiar independenti financiar”, mai afirmã primarul.
Si, în plus, cei care vor sã investeascã aici, sunt oricum asteptati.
„Trebuie sã facã o solicitare la primãrie, unde sã identificãm terenul de care are nevoie, de 500 – 100 mp, poate mai mult. Apoi urmeazã licitatia. Facilitãti existã, iar noi avem de grijã sã stabilim concesiuni avantajoase, ori taxa la gunoi, iar ce depinde de noi va fi la preturi mici, ca sã atragem astfel oameni, cu potential financiar, pentru a putea face hoteluri bune si la un nivel mare de stele”, a conchis edilul din Lupeni.
În acest moment, sus, în statiune, între pârtiile de schi, sunt nu mai putin de 250 de pensiuni concesionate, pe diverse parcele si locul este aproape  sufocat, asa cã acum, accentul se pune pe constructiile ce rãsar la baza statiunii, cât mai aproape de oras. Primarul spune cã are de dat cam douã  hectare de terrn în  zona de îmbarcare a telegondolei si cã se gândeste sã îmbunãtãteascã mult accesul spre statiune.
Diana Mitrache

Advertisements