În toamna anului  acesta copiii si prescolarii de la Petrila se vor bucura de o nouã si modernã grãdinitã cu  5 grupe, constructie  realizatã lângã scoala  gimnazialã Ana Colda care apartine de Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncusi”, acesta fiind unul dintre obiectivele importante pe care  administratia de la Petrila l-a realizat în domeniul educatiei tinerei generatii.
De altfel, orasul Petrila a primit finantare de la Guvernul României, prin Programul National de Dezvoltare Localã (PNDL), pentru construirea a douã grãdinite, proiecte însumând peste 4.000.000 de lei, Grãdinita cu program normal 5 grupe Lonea – Ana Colda si Grãdinita cu program normal 6 grupe Petrila – I.D. Sîrbu. Proiectele vizeazã nu doar realizarea clãdirilor în sine, dar si dotarea acestora si amenajarea împrejurimilor cu locuri de joacã, alei si spatii verzi.
”Aceastã grãdinitã a fost construitã prin programul national de dezvoltare localã (PNDL) finantat de Guvernul României cãruia vreau sã-i multumesc pe aceastã cale si apreciez cã este unul dintre cele mai bune guverne pe care le-a avut România. Aici vor functiona mai multe grupe de prescolari, ce îsi desfãsurau activitatea pânã acum în mai multe locatii din zonã, putând spune cã erau de fapt locatii improprii desfãsurãrii  activitãtilor educative”, spune primarul orasului Petrila, Vasile Jurca.
Cele 5 sãli moderne si spatioase de clasã sunt  prevãzute fiecare cu toaletã proprie si vestiare, în spatiul exterior sunt amenajate locuri de joacã pentru prescolari, grãdinita are  sistem de supraveghere în fiecare clasã, conditiile si confortul acesteia fiind la cele mai înalte standarde.

”Noua grãdinitã va deservi un numãr de peste 70 de copii, aici urmând sã functioneze cinci grupe de prescolari. Noi ne gândim în primul rând la beneficiarul direct, adicã la elev, sã creãm un om care va da o sansã, pânã la urmã,  societãtii în care trãim”, declarã directorul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncusi” Petrila, Cecilia Mitran.
Noile reglementãri privind educatia copiilor prescolari prevãd diversificarea activitãtilor si aptitudinilor pentru care sunt pregãtiti. Conform programei actuale sunt prevãzute activitãti de informaticã, gimnasticã, cunostinte ale naturii, activitãti artistice, limbi strãine iar noile grãdinite de la Petrila vor respecta toate aceste standarde de nivel european.
”Aceastã grãdinitã s-a construit tinându-se cont de toate noile reglementãri europene si s-au respectat toate conditiile impuse de Ministerul Sãnãtãtii. Multumesc tuturor consilierilor locali pentru sprijinul acordat în realizarea acestei investitii, conducerii Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncusi”  pentru buna colaborare avutã pânã acum si sper ca pãrintii sã fie multumiti de noile conditii oferite în acest cadru educational. Îi asteptãm cu drag pe copii la începutul noului an scolar pentru a trece pragul noii grãdinite, un obiectiv foarte important pe care l-am atins, asa cum am spus-o de fiecare datã, educatia si dezvoltarea tinerei generatii fiind primordialã pentru mine si administratia localã”, Vasile Jurca – Primarul orasului Petrila.