Autoritãtile locale de la Lupeni au la  dispozitie peste 400.000 de lei pentru reabilitarea   fostei clãdiri a stomatologiei din Centrul vechi al municipiului Lupeni, unde se doreste înfiintarea unui Centru comunitar integrat.
Potrivit primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã, Centru comunitar integrat va avea ca obiectiv activitãti de socializare, educatie si divertisment pentru cetãtenii din comunitãtile vulnerabile ale acestei  localitãti.
”Ne propunem ca în cadrul investitiilor pe care le vom face la clãdirea vechii Policlinici de stomatologie, o clãdire care are o vechime de peste un secol, sã renovãm complet aceastã clãdire, atât la  interior, cât si la exterior. Aici, vom pune bazele unui Centru social, educational si cultural destinat activitãtilor de acest fel pentru cetãtenii municipiului Lupeni.  Tot aici, intentionãm sã renovãm unele din fostele cabinete medicale, pe care dorim sã le punem la  dispozitia medicilor  stomatologi care doresc sã deschidã aici cabinete de specialitate”, a declarat  primarul Lucian Resmeritã.  Fondurile pentru  reabilitarea fostei policlinici stomatologice din Lupeni si transformarea acesteia în Centru comunitar integrat au fost accesate în cadrul programului amplu de finantare europeanã  nerambursabilã  implementat de  municipalitatea din Lupeni. Proiectul este cunoscut sub numele ”Bahtalo! Împreunã combatem sãrãcia si  discriminiarea”.
Potrivit contractului de investitii pentru acest  obiectiv, termenul de executie a lucrãrilor este de cel mult un an de la data semnãrii contractului. Fosta clãdire a stomatologiei din Centrul vechi al municipiului face parte din ansamblul  arhitectural al fostului  centru civic al municipiului din prima jumãtate  a secolului trecut, fiind una dintre cele mai frumoase clãdiri de patrimoniu ale acestuia.