Conducerea ALDE a decis ca formatiunea condusã de Cãlin Popescu Tãriceanu sã iasã de la guvernare. Decizia vine dupã ce  liderii ALDE si Viorica Dãncilã nu s-au înteles în privinta restructurãrii guvernului si a unui nou program de guvernare.
Deputatul ALDE, Marius Surgent a tinut sã facã o serie de precizãri legate de aceastã decizie, într-un moment în care mai sunt câteva luni pânã la alegerile  prezidentiale.
“Evident cã nu a fost o decizie usoarã, însã din  perspectiva ultimelor alegeri desfãsurate în luna mai,  semnalul primit de la  cetãteni a fost clar împotriva mentinerii acestei aliante. Desi, am sustinut în Parlament toate deciziile guvernului care au avut un impact pozitiv asupra calitãtii vietii românilor, votul din 26 mai ne-a arãtat cã nu este suficient si cã guvernarea  alãturi de PSD a avut efecte negative asupra formatiunii din care fac parte. Prin urmare, am ales sã pãrãsim guvernarea si sã trecem în opozitie”, a declarat  deputatul ALDE.
Pregãtiri pentru alegeri
În opinia acestuia, urmeazã o perioadã în care ALDE va lupta pentru reconsolidarea pozitiei pe esicherul politic si pregãtirea pentru alegerile locale  si parlamentare de anul viitor.
“Vom continua sã ne pãstrãm linia liberalã, vom cãuta sã stabilim noi directii necesare dezvoltãrii economice a tãrii pe care le vom transforma în proiecte ce vor fi propuse în Parlament de pe banca Opozitiei. De asemenea, nu voi avea nicio problemã în a vota orice lege care vine din zona puterii dacã ea este beneficã românilor. Nu vom face o opozitie distructivã ci  una constructivã”,  a tinut sã precizeze deputatul ALDE, Marius Surgent.
Vom vota motiunea de cenzurã
În conditiile în care, odatã cu reînceperea sesiunii parlamentare se va depune o motiune de cenzurã,  deputatul Marius Surgent sustine cã va vota aceastã motiune.
“Suntem în opozitie, prin urmare vom reactiona ca atare. Si nu o vom face din rãzbunare. Practic, noi am solicitat premierului Viorica Dãncilã o restructurare a Guvernului si o regândire a programului de guvernare. Propunerile noastre au rãmas fãrã ecou. Acesta este un alt motiv pentru care am decis sã pãrãsim guvernarea.  Prin urmare, vom vota  motiunea de cenzurã”,  a precizat deputatul ALDE.
În ceea ce priveste alegerile prezidentiale din noiembrie, deputatul  Marius Surgent a arãtat cã formatiunea politicã din care face parte a ales sã sprijine candidatura independentului Mircea Diaconu.
“Este, dacã vreti, un  semnal cã domnul Cãlin Popescu Tãriceanu nu a tinut în mod expres sã candideze la alegerile pentru functia de presedinte. Scopul nostru este sã ne pãstrãm identitatea liberalã si sã recâstigãm încrederea electoratului,  afectatã de coabitarea cu PSD”, a spus deputatul ALDE, Marius Surgent.