Centura Petrilei, refãcutã de constructor

Soseaua de centurã a orasului Petrila va fi refãcutã, pe portiunea în care drumul merge paralel cu Cartierul Bosnea. Constructorul a fost atentionat sã refacã lucrarea, iar totul va începe în scurt timp.
Potrivit celor de la Societatea Nationalã de Închideri de Mine din Petrosani, soseaua abia finalizatã, este acum degradatã, iar principalii vinovati sunt cei care locuiesc în cartierul Bosnea si care, prin  conducte vechi si necartografiate, deverseazã latrinele pe o portiune ce duce sub soseaua nou construitã.
„Pe tronsonul care apartine municipiului Petrosani, de la intrarea în Cartierul Bosnea si pânã la calea feratã, sunt probleme încã din faza în care am nivelat  terasamentul, pentru a putea sã turnãm covorul asfaltic. Au rãmas împãmântat o grãmadã de canalizãri vechi, chiar dacã s-au fãcut canalizãri noi, care nu mai refuleazã în albia Jiului, ci acum se infiltreazã în terasamentul de sub drum si, în permanentã este umed”, a spus Petre Drãgoescu, director tehnic SNIM VJ.  Traficul greu face ca drumul sã se strice periodic, iar acum,  constructorul a fost atentionat sã refacã lucrarea. Asta, însã, nu garanteazã cã drumul nu va mai avea probleme.
„Am notificat constructorul. Conform contractului, el trebuie sã asigure o garantie de 2 ani de zile si ne aflãm în acest termen. Urmeazã ca în maxim 2 sãptãmâni de zile drumul sã fie decopertat, curãtat si sã vedem ce mai poate fi fãcut acolo, ca sã punem covor asfaltic nou. Sper sã nu aibã aceiasi soartã ca si cel pe care l-am asezat acum. Dacã se va întâmpla, vor trebui fãcute alte lucrãri, de altã naturã, pentru a drena apele de sub drum”, a mai adãugat Drãgoescu.  Lucrãrile de asfaltare au început în luna septembrie 2018, iar potrivit celor de la Societatea Nationalã de Închideri de Mine Valea Jiului, valoarea lucrãrilor era de 1,9 milioane de lei.
Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Centura Petrilei, refãcutã de constructor

  • 27 august 2019 la 19:26
    Permalink

    Sa fie refacut bine .

Comentariile sunt închise.