O delegatie din cadrul Primãriei Petrosani se va deplasa la mijlocul lunii septembrie, mai exact în perioada 13-15 septembrie, în Ungaria,  pentru a  participa la cea de-a XVII-a editie a Târgului Traditional ”Var-Expo” organizat în  localitatea Varpalota, oras înfrãtit cu Petrosaniul

Autoritãtile locale de la Petrosani  au primit din partea primarului localitãtii ungare înfrãtite, d-na Marta Talaber Campanari, invitatia de a expune ofertele turistice,  economice, sociale si culturale în cadrul acestei manifestãri expozitionale. Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi spune cã organizatorii Târgului international ”Var-Expo” pun la dispozitia participantilor din România, un stand de 15-20 mp, în care vor putea fi promovate produse traditionale  specifice regiunii Vãii Jiului,  pliante si filme de prezentare a ofertelor turistice ale zonei etc.
”Municipiul Petrosani intentioneazã sã participe la acest eveniment cu o delegatie formatã din 8 persoane, reprezentanti ai producãtorilor locali, ai  pãstrãtorilor de traditii  gastronomice locale si functionari ai Primãriei”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
De asemenea, prin intermediul CNIPT Petrosani, vor fi prezentate la Târgul Var-Expo, pliante si alte efecte de publicitate privind promovarea ofertelor turistice din zona turisticã Parâng. Pentru deplasarea delegatiei din Petrosani la acest  eveniment, autoritãtile locale vor acoperi cheltuielile de transport, motiv pentru care în sedinta din 29 august în Consiliul local Petrosani se va discuta  aprobarea sumei de 4000 de lei propusã în acest scop.