Primãria municipiului Petrosani organizeazã mai multe examene pentru ocuparea unor posturi vacante din cadrul serviciilor pe care le are în subordine.
Astfel, potrivit anunturilor înregistrate pe site-ul Primãriei Petrosani, în data de 2 septembrie este programat un concurs pentru ocuparea unui post de inspector clasa I, grad profesional asistent, din cadrul Biroului Protectia Persoanelor cu Dizabilitãti si a persoanelor vârstnice. Concursul se va organiza la sediul Directiei de Asistentã Socialã si va consta din trei etape, respectiv selectia dosarelor de înscriere, proba scrisã si interviul.
Un alt concurs este organizat în cadrul Directiei Administrarea Domeniului si Privat pentru ocuparea functie publice de  conducere vacantã de sef birou administrare patrimoniu, fond locativ de stat, spatii cu altã  destinatie, gradul II.
Concursul constã din 3 etape succesive, selectia dosarelor de înscriere proba scrisã interviul.
Concursul se va organiza la sediul Primãriei Municipiului Petrosani, în data de 12.09.2019,ora 10, data si ora interviului vor fi comunicate ulterior, cu respectarea termenelor prevãzute de lege.
Dosarele de înscriere pot fi depuse la registraturã Primãriei pânã în data de 02.09.2019,ora 16, dupã ce vor fi verificate de secretarul comisiei de concurs.
Un alt examen de consilier juridic gr II, din cadrul serviciului urmãriri, încasãri si executare  silitã, impozite si taxe locale va avea loc în data de 21 august, si nu în ultimul rând,  în cadrul Serviciului Politiei Locale se  organizeazã un concurs pentru ocuparea functiei contractual vacantã de executie, de paznic. Concursul constã în sustinerea urmãtoarelor probe, la sediul Primãriei municipiului Petrosani, respectiv, proba scrisã, în data de 9 septembrie, proba orã,  10.00, proba interviu în data de 10 septembrie, ora 11.00. Dosarele de înscriere la concurs se pot depune în termen de 10 zile lucrãtoare, respectiv în perioada 14 august – 29 august ora 16.00, persoanã de contact Popescu Iuliana.
Tot în cadrul acestui serviciu mai este scos la concurs un post de inspector de specialitate gr II, la compartimentul Protectia Mediului. Concursul va avea loc în 4-5 septembrie cu proba scrisã si interviu.