În data de 17.08.2019, Politia Municipiului Orãstie a fost  sesizatã de cãtre  personalul Centrului de Plasament Orãstie despre  faptul cã minorul MOLDOVAN ALEXANDRU SEBASTIAN (foto), în vârstã de 16 ani, a plecat voluntar din centrul de  plasament în jurul orei 20:30 si nu a mai revenit.  În urma sesizãrii, au fost alertate patrulele de politie, care au efectuat  verificãri pe raza Municipiului Orãstie si a localitãtilor  limitrofe, în zona benzinãriilor si a statiilor mijloacelor de  transport în comun, cercetãrile fiind extinse  pe raza altor localitãti, unde sunt informatii cã ar putea fi minorul.
La data plecãrii din centru, minorul era îmbrãcat cu pantaloni tip blue-jeans de culoare albastrã,  tricou de culoare  albã si încãltãminte (adidasi) de culoare albastrã. Minorul a mai  plecat voluntar din Centrul de  Plasament Orãstie în mai multe rânduri, atât în anul 2018  cât si în anul 2019 (de fiecare datã  acesta fiind identificat de politisti pe raza municipiului Hunedoara).
Politistii continuã  activitãtile în vederea identificãrii minorului, fatã de care a fost solicitatã mãsura urmãririi nationale.  Persoanele care detin informatii utile anchetei sunt rugate sã sesizeze cea mai apropiatã unitate de politie sau sã apeleze numãrul unic de urgentã 112.