Reabilitarea drumului national 7A, cel care face legãtura între Valea Jiului si judetul Vâlcea este doar la stadiul de promisiuni. Anul acesta se vor executa lucrãri doar din fondurile destinate “calamitãtilor”.
“Am participat la o întâlnire cu  reprezentanti din Ministerul Transporturilor, CNAIR – DRDP Craiova si Timisoara unde am ridicat problema dezastruoasã a drumului DN7A Cheile Jietului – Voineasa, drum care a fost preluat de cãtre DRDP Timisoara. Din discutii a reiesit faptul cã lucrãrile vor  continua anul acesta doar cu bani pentru calamitãti si se va interveni în timpul cel mai scurt posibil acolo unde situatia o impune urgent. Banii pentru investitia drumului se vor aloca în buget doar anul viitor din pãcate”,  spune Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila.
Din 2011 Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale, prin Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Craiova se tot pregãteste sã reabiliteze DN 7A Petrosani – Voineasa. Au trecut atâtia ani si tot nu s-a reusit, asta desi a fost desemnat, în 2013, si un constructor, respectiv Straco Grup. Drumul este însã tot mai degradat si soferii care se încumetã sã-l strãbatã reclamã starea incredibil de proastã a acestei cãi de acces ce traverseazã o zonã ce ar putea fi exploatatã din plin din punct de vedere turistic.
Cosmin BACIU