Doi oameni influenti în întreaga lume sunt asteptati în scurt timp la Lupeni, iar primarul Lucian Resmeritã spune cã va purta mai multe discutii ce sunt legate de posibili investitori.
Este vorba despre ambasadorul SUA si cel al Israelului, oameni care vin sã participe timp de trei zile la Campionatul de montain bike. Hans Klemm si  David Saranga vor veni aici si primarul ne spune ce intentii are. „Vom avea ca si invitat ambasadorul Americii, ambasadorul Israelului, care vin în perioada în care la Straja se desfãsoarã campionatul de montain bike. Trei zile vor sta aici si sã le arãtãm ce vrem noi aici. Sunt oameni cu influente la nivel internatioal si am putea avea sprijin din partea lor. Sunt în legãturã cu oameni influenti, care ne pot ajuta si astfel sperãm sã aducem aici investitori”, a spus Lucian Resmeritã.
Mai mult, edilul spune cã, dacã tot vor ajunge în zona turisticã, ideea este de a-i convinge sã atragã în zonã oameni gata sã investeascã în turismul de la noi. „Ne gândim cã a sosit momentul sã gãsim oameni gata sã investeascã în turism. Dupã ce noi am fãcut ceea ce am putut la Straja, poate cã nu e gresit sã le cerem acestor oameni influenti sã gãseascã investitori potentati si gata sã investeascã aici. Avem si promisiuni cã ar exista oameni din afarã care sunt interesati de ceea ce avem noi aici”, mai spune primarul Lucian Resmeritã din Lupeni.
Primarii, reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara, ONG-isti si  biciclisti, ori oameni de afaceri, au semnat în primãvarã un pact pentru ceea ce se vrea cel mai mare si  apreciat traseu de montain bike din România. Acesta va cuprinde zonele montane de la noi, de la Est la Vest, si asta chiar în anul în care vom gãzdui în Valea Jiului Campionatul National de Montain Bike.  Primul care a fãcut un astfel de traseu la Straja este americanul Dana Bates, care acum sperã în cea mai mare investitie în turismul de varã, iar tot el este si cel care a cãutat sã îl convingã pe ambasadorul SUA sã vinã în Straja.  Anul acesta, în perioada 24 -25 august, este campionatul din Straja si aici sunt asteptati sã vinã biciclisti pasionati de traseele montane si din tarã si din strãinãtate, pentru cã, la ora actualã, dupã  2 ani de zile în care au fost amenajate, traseele de aici sunt considerate cele mai bune din tara noastrã.
Diana Mitrache