Cu gândul la fotbal, la 100 de ani de Jiul

În acest week-end, la Petrosani ajung mari glorii ale  fotbalului românesc, care au  pornit în lume, de aici, din Petrosani.
Sunt mai multe evenimente ce vor fi marcate la sediul primãriei si la stadionul ce va lua numele celui care a fost Petre Libardi, iar primarul din Petrosani ne spune cum se vor derula evenimentele.
„Sâmbãtã, de la orele 10,00, în sala de marmurã a primãriei din Petrosani vom avea o festivitate de premiere a fostelor glorii de la Jiul Petrosani, dupã care vom merge la Stadionul Jiul, unde vom dezveli acea tãblitã pe care scrie numele stadionului, ce va fi Petre Libardi si va fi un meci demonstrativ, în jurul orei 12,00 – 12.30, în care fostele glorii vor fi prezentate si vor intra pe terenul de fotbal”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Jiul nu prea mai are echipã, dar sunt planuri si primarul vorbeste cu optimism despre un viitor timid în acest sens.

„Nu mai performeazã în Divizia A, dar începem sã reconstruim aproape de la zero, ceea ce a însemnat Jiul Petrosani. Echipa este  la Clubul sportiv municipal, vom încerca sã atacãm Diviza C pentru anul viitor. Sã sperãm cã reusim sã mai aducem vreo 2, sau 3 bãieti din Petrosani, care joacã la alte echipe de aici, sã întãrim echipa. Antrenorii se vor ocupa de echipa, dar accentul îl vom pune pe copii si juniori”, a mai adãugat  primarul Iacob Ridzi.
Vor fi, dupã cum spun organizatorii aproape 100 de invitati, fosti fotbalisti, arbitri, medici, antrenori si preparatori care, de-a lungul timpului, au venit  aici, al Jiul Petrosani.  Cei care vor sã îsi aminteascã sunt asteptati în Lunca Jiului, la stadion, la un meci si la prezentarea lor.
Diana Mitrache

Advertisements

4 comentarii la „Cu gândul la fotbal, la 100 de ani de Jiul

 • 1 august 2019 la 20:18
  Permalink

  Cum va permiteti,domnilor,sa jigniti in asa hal memoria lui Libardi,dand numele dansului unui targ de vechituri?Asta era problema,schimbarea numelui stadionului?Problema este ca stadionul este vai si amar,iar fotbalul inexistent!Faceti festivitati total anapoda!Cel mai nimerit era un parastas!

 • 2 august 2019 la 10:31
  Permalink

  Daca discutam de revitalizare as vrea sa va propun minim trei idei care ne sunt la indemana…:
  Prima ar fi sa directionam catre echipa sumele incasate in asa zisul targ din incinta stadionului (pana la urma acest stadion are administrator si cativa angajati care ar trebui sa administreze si sa intretina acest targ)
  A doua sa facem scaoteti la vanzare niste abonamente lunare cu sume cuprinse intre 50 si 100 lei care ar putea fi achizitionate online (ptr cei plecati afara care sigur ar da o mana de ajutor) cat si fizic de la stadion si in cateva locatii partenere (un calcul simplu arata ca daca vindeti lunar minim 100 de abonamente la valoarea maxima de 100 lei inseamna ca putem sustine aprox 5 baieti sa fie motivati sa traga la promovare …)
  A treia sa puneti intrare la meciuri 5 lei exceptie ar fi doar elevii ptr ca pensionarii au pensi bune rau…,daca nu uitam ca acum cateva luni la amortitul de sarcina veneau cateva sute care plateau 20 lei nu vad de ce nu ne putem mobiliza cateva mii la 5 lei ?!
  Cu siguranta daca vom pune mana de la mana si vom strange randuriile in cativa ani vom fi mult mai sus !
  In final as vrea sa-l felcitit pe acest baiat inimos TUTA caruia ii pot tot respectul ptr initiativa si ambitia de a face ceva ptr noi acesti oameni fani ai sportului !
  Fortza Jiul !!!
  Ps: Ridzi sper sa citesti cu ochelarii pe ochi ce am scris mai sus…poate te inspira !

 • 2 august 2019 la 19:55
  Permalink

  Nu e nimic de sarbatorit,poate un parastas cum bine spunea cineva mai inainte.Insa unii pentru a se baga in seama ,se leaga de eveniment pentru capital politic.Rusine sa va fie,altadata sportul reprezenta ceva pentru Valea Jiului,astazi e nula nula !

 • 3 august 2019 la 14:54
  Permalink

  Fiind vorba de o sarbatoare, am zis sa revin cu un feedback…Din pacate, dnul ochelarist din nou si-a aratat limitele si chiar consider ca mi-am pierdut timpul degeaba ! Mai exact, am constatat o lipsa totala de organizare (sincer ma asteptam la altceva si cu siguranta si cei veniti din alte zone, in special cei foarte invarsta…), am vazut un stadion care nici macar nu a fost trasat, am auzit foarte greu ce se vorbea deoarece boxa nu facea fata, ci doar scoatea un sunet pe care doar imparatul ochelarist sa-l inteleaga, nu am vazut macar un steag care nu costa mult( cu siguranta se puteau mult mai multe,oricum la cat se fura…astea macar raman si mai anima) si am vazut o gramada de oameni cu initiativa si dornici de sport care sigur au fost dezamagiti…Totusi as vrea sa felicit galeria ptr implicare si DOAR EI AU DAT CULOARE EVENIMENTULUI si tot la inaltime s-au pozitionat si domni fotbalisti care au indurat o ploaie torentiala !
  Concluzionand, dle chior nu asa se face , nu asa vom da inainte si nici tu nu iti vei castiga voturi ! Traim vremuri in care lumea are asteptari si in care nu este suficient sa te imbraci in costum…chiar si albastru !
  La multi ani JIUL,la multi ani baieti fotbalisti,la multi ani galerie, RUSINE PRIMARELULE ! 🙁

Comentariile sunt închise.