Sunt lucrãri de  executat, unele deja scoase la licitatie, iar firme care sã vinã sã lucreze sunt prea putine.  Toti primarii din judetul nostru se plâng acum cã nu are cine sã le facã lucrãrile scoase la licitatie, iar acestea  treneazã, desi vremea ar fi numai bunã ca sã se apuce de lucrãri.
„Avem o mare  problemã în  judetul Hunedoara si eu cred cã este peste tot, cu firmele care trebuie sã vinã la lucrãri. Am ajuns în situatia în care sunt bani, proiecte, dar nu sunt firme care sã vinã sã contracteze lucrãrile din judetul Hunedoara. Nu existã fortã de muncã la firmele din judet si asta duce la  faptul cã nu vin la licitatii. Vorbeam cu  primarul de la Cãlan, are un pod, pe care l-a scos de 3 ori la licitatie, cel de la Dea, a spus cã sensul giratoriu de la Sântuhalm a fost scos de trei ori, cu sume foarte mari si nu vine nimeni  la licitatie”, a precizat  Costel Avram,  administrator public al judetului Hunedoara.
Situatia s-a întâmplat si în Valea Jiului, unde, pentru constructia  bazinului didactic de la Petrila, edilii au scos de mai multe ori lucrarea la licitatie, iar acum, pentru construirea sensului giratoriu de la intrarea spre Petrila existã sanse ca situatia sã se repete. Nu e fortã de muncã, iar la bursele organizate de AJOFM Hunedoara, firmele interesate gãsesc putini muncitori, multi necalificati si care nu prea sunt atrasi de muncã, desi, în constructii, salariul minim este de 3.000 de lei.
Diana Mitrache