Resmeritã: „Guvernul a gresit, când a lãsat totul la primãrii!”

Cheltuielile sociale sufocã primãriile si asta în conditiile în care nicio autoritate localã nu are posibilitatea de a gestiona concret numãrul celor ce sunt asistati social.
Senatorul Cristian Resmeritã vorbeste despre aceastã idee ca despre o gresalã a actualului guvern si asta, pentru cã stie exact cum stau lucrurile în Valea Jiului. „Guvernul a gresit, în momentul în care a trecut cheltuielile sociale la trimãrii. Eu îmi asum treaba asta, fãrã nicio problemã. Adicã, toate chetuielile cu oamenii cu dizabilitãti, ajutoare sociale, venitul minim garantat. Ele nu pot fi puse în cârca primãriilor, pentru cã nu se stie care sunt sumele de care e nevoie”, a spus în cadrul unei conferinte de presã la Petrosani Cristian Resmeritã, senator PSD.
Statulul de beneficiar al unui ajutor de handicap, sau cel al însotitorilor, sunt date de comisii în care primãriile nu au niciun membru si, ca atare, acest lucru sufocã efectiv bugetele din care si asa nu se face mare lucru. Toate sperantele sunt acum în rectificarea bugetarã. „Statul trebuia sã tinã cheltuielile si sã nu le punã în cârca primarilor. Sunt nemultumiri mari ale primarilor.  Nu sunt bani destui. Se chinuie si sper sã vinã bani la rectificare”, a mai adãugat senatorul Resmeritã.
Potrivit noilorprevederi, cheltuielile cu salariile  asistentilor personali,  indemnizatiile de crestere a copilului cu dizabilitãti, serviciile de protectie a copilului si  centrele pentru adulti cu dizabilitãti nu au primit niciun leu, bugetul fiind, zero. Toate aceste  cheltuieli, plus cele cu asistatii social sunt acum în bugetele locale, iar acum, când suntem la jumãtatea anului, primarii o sã înceapã sã resimtã asta din ce în ce mai mult.
Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Resmeritã: „Guvernul a gresit, când a lãsat totul la primãrii!”

 • 1 august 2019 la 18:00
  Permalink

  incredibil. ,,Geniul” Razmerita a recunoscut ca guvernul PSD a gresit. Cred ca e o greseala.
  PSD nu greseste, asa ca votati-l mai departe pana mai exista Valea Jiului.

 • 1 august 2019 la 23:16
  Permalink

  psd pnl pdl aceasi mizerie

Comentariile sunt închise.