64 de persoane care s-au înscris pentru a sustine proba scrisã a examenului de  titularizare nu se vor putea întoarce  la catedrã.
Este vorba de  candidatii care s-au retras de la proba scrisã a examenului.  Interdictia de a preda, ca suplinitor sau la plata cu ora, li se va aplica si profesorilor care s-au retras din  examenul de titularizare de sãptãmâna trecutã, a confirmat ministrul Ecaterina Andronescu.
Întrebatã cum  introduce noua regulã dupã examen, având în vedere cã ea nu se regãseste în metodologia de titularizare, Andronescu a rãspuns, pentru Edupedu.ro:
“O sã gãsesc o  formulã legalã, pentru cã pânã la urmã ei s-au înscris în examen si  s-au retras. Deci au fost parte din examen”. La nivelul judetului Hunedoara, 64 de  persoane se aflã în  situatia actualã.
“La concurs s-au prezentat 373 candidati, din care 64 s-au retras în timpul probei din motive personale, iar 2 candidati au fost eliminati pentru  tentativã de fraudã”, aratã ISJ Hunedoara.  Dupã analiza rezultatelor obtinute de candidatii judetului Hunedoara, înainte de solutionarea contestatiilor, s-a constatat cã au fost obtinute 239 note peste 5 (77.84%), din care 134 note (43,64%) sunt cuprinse între 7-10 si 105 note (34,20%) sunt cuprinse între 5 – 6,99, iar 68 candidati (22,14%) au obtinut note sub 5.
Cosmin BACIU