Locul în care au fost depozitate temporar deseurile în zona Colonie din Petrosani si care a creat mari probleme localnicilor din acest loc, este acum pe punctul de a deveni istorie.
O mânã de muncitori lucreazã la finalizarea proiectului, iar acolo, nici nu se mai vãd urmele a ceea ce a fost un deponeu temporar pentru deseurile din zona Vãii Jiului. Deponeul era montat pe o cãptusealã ce nu a permis deloc infiltratia în teren a levigatului, iar acum suprafata a fost efectiv netezitã. Muncitorii sunt la faza finalã si locul va fi redat comunitãtii, dupã 3 ani de la deschiderea sa.
De altfel,  în 26 iulie, Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat proiectul cu titlul „Desfiintare platformã de  stocare temporarã a deseurilor din municipiul Petrosani”, situatã la Dâlja, în valoare de 520.704 lei.
Deponeul a fost gândit initial sã functioneze maxim pânã în luna ianuarie a anului 2017, însã, abia acum putem vorbi de finalizarea totalã a lucrãrilor.
Edilii din Valea Jiului si reprezentantii Consiliului Judetean au decis, în 2016, sã înceapã sã ducã gunoiul la Petrosani, pe platforma aflatã în Colonia municipiului. Acest serviciu si locatia a si fost o vreme gestionatã de  administratia de la Vulcan, prin Societatea Pregoterm.
Diana Mitrache