Douã dintre profilele de la Universitatea din Petrosani au fost ocupate si nu se va mai sustine o a doua etapã de admitere si la toamnã, iar pentru o parte dintre studiile de master locurile au fost în totalitate  ocupate, rãmânând doar câteva cu taxã.
Este o premierã absolutã a ultimilor ani, iar Rectorul acestei institutii vorbeste despre faptul cã scoala a ajuns în topul institutiilor din judetul Hunedoara în ceea ce priveste încrederea de care se bucurã în rândul oamenilor.
„Am finalizat masterul si, în urma examenului dat,  am afisat si lista celor care sunt admisi. Avem, per total 210 locuri bugetate si, pânã la 600 cu taxã. S-au înscris 512 studenti si, sigur, locurile bugetate sunt toate ocupate, urmând ca, în sesiunea de toamnã sã mai dãm admitere doar pentru cei cu taxã”, spune prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
De altfel la douã profile, cele mai cãutate, locurile s-au ocupat total si nu se va mai organiza o a douã etapã de admitere în toamnã. Asa cã, cine nu a prins loc acum, nici nu va mai prinde în acest an. „La Administratie Publicã si la Asistentã Socialã, la master, am  ocupat toate locurile si cu taxã si fãrã taxã, deci nu mai putem da admitere. Este o premierã, pentru cã, pânã acum, aceste specializãri le finalizam toamna si ne gândim ca anul viitor, la aceste douã specializãri si la încã vreo alte 4 la master, care merg foarte bine, sã deschidem si la extensia de la Deva acreditarea lor,  pentru cã atunci vom putea primi locuri bugetate în plus ”, a mai adãugat Rectorul Universitãtii.  Pentru studiile de licentã, Universitatea din Petrosani are 615 locuri, s-au înscris doar 451 de studenti, iar dintre ei 250 sunt din Republica Moldova. Pentru ei, universitatea avea 100 de locuri, dar încã se asteaptã confirmarea posturilor ocupate on-line.
„O admitere care aratã cã aceastã universitate este cotatã bine în ceea ce priveste  fluctuatia de tineri, cât si în peisajul Vãii Jiului. Recent, colegii nostri au fãcut un studiu sociologic, vis a vis de modul în care sunt vãzute institutiile publice din Valea Jiului, iar Universitatea s-a  situat la un nivel de încredere de 79%, undeva în  top 3 institutii din judetul Hunedoara”, a conchis profesorul universitar Sorin Radu.
Aceasta este încã  o confirmare a faptului cã scoala superioarã de aici este una cãutatã si câteva dintre profilele la care este mare cererea, deja nu mai au locuri pentru toamnã. Celor care încã nu au luat bacalaureatul le rãmâne totusi sansa de a se înscrie într-un alt proiect ce îi vizeazã, ulterior urmând sã îsi finalizeze studiile liceale.
Diana Mitrache