Un nou tip de gaz este acum cel cu care, la  service, îti poti îmbunãtãti sistemul de climatizare.  Mecanicii auto spun cã s-a trecut într-o nouã etapã, total diferitã fatã de cea de pânã acum, si le explicã proprietarilor de masini cã este important sã aibã o masinã perfect utilatã, mai ales acum când temperaturile sunt crescute, iar oamenii  cãlãtoresc mult, ori pleacã la drum, în concediu.
„De obicei, masinii îi trebuie o revizie la  sistemul de climatizare. Aceastã revizie ar trebui fãcutã cam la 2 ani si, de anul acesta, am investit  si am schimbat aparatura, pentru cã a apãrut un  gaz nou, care este foarte scump pentru moment. Este un gaz ecologic,  pentru cã cel vechi, din 2020, nu va mai exista pe piatã, iar aici va fi mai greu pentru cei ce îl au pe masini, ca atare, pe viitor, va trebui fãcutã o îmbunãtãtire totalã a  sistemului”, explicã Georgel Clapon,  proprietarul unui service din Petrosani.
Cei care au probleme cu instalatia de climatizare trebuie sã afle cã acum îi va costa putin, preturile fiind în functie de starea sistemului montat pe masini.
„Porneste de la 250 de lei în momentul de fatã si poate sã ajungã si la 700 de lei.  Aparatele noastre curãtã instalatia, o dezinfecteazã si încarcã tot ce trebuie. Este un gaz special pentru climatizãrile auto”, mai spun mecanicii.  Cei mai multi vin înainte sã plece în  concediu, vara, iar  procedura dureazã minim 30 de minute, în cazul  în care sistemul nu este deteriorat.
Diana Mitrache