Minerii, sãrbãtori si comemorãri

La 90 de Comemorarea evenimentelor de la  Lupeni din vara anului 1929 Sindicatul Muntele realizeazã o serie de actiuni pentru  marcarea acestui eveniment.
Unele au început încã de la mijlocul acestei luni, în timp ce altele vor continuã pânã la mijlocul lunii august.
„În data de 14 iulie a fost organizatã la Lupeni Cupa Minerul la table (locul 1-Mihai Valericã, locul 2 – Pavel Laurentiu, locul 3- Buicã Robert, locul 4 – Mihãilã Florin). În perioada 7 iulie – 4 august se desfãsoarã pe terenul de la Jiet Cupa Minerul la fotbal, competitie ce se realizeazã cu participarea a 6 echipe (Mina Lupeni, Mina Vulcan, Prest Serv, Mina Livezeni, Mina Lonea si Sediul Ceh). Semifinalele se vor desfãsura pe data de 28 iulie, iar finalele pe data de 4 august”, spune Darius Cîmpean, presedintele  Sindicatului Muntele.
De Ziua Minerului, cea care va fi sãrbãtoritã în data de 6 august începând cu ora 10.30, vor avea loc actiunile de comemorare a eroilor mineri cãzuti la Mina Lupeni în 1929.
„Se vor depune coroane  în incinta minei Lupeni la Uzina Electricã si la monumentul Lupeni 29 din municipiul Lupeni. La eveniment au confirmat prezenta din partea Guvernului României consilierul de stat al primului  ministru pe probleme de energie Florin Radu Ciocanelea, iar din partea ministerului energiei  secretarul de stat Doru Visan”,  mai spune Cîmpean. Evenimentele vor continua cu Cupa Minerul la fotbal tenis echipe de 2 care se va desfãsura la Lupeni pe data de 21 august.
Diana Mitrache

Advertisements