Universitatea din Petrosani îsi deschide o sectie la Horezu, iar în aceste zile, comisia de acreditare verificã documentatia.
Potrivit celor de la aceastã scoalã superioarã, sectia de la Horezu vine în întâmpinarea celor ce locuiesc în aceastã parte a tãrii si care au venit, an de la Petrosani. „Avem o comisie de la Agentia Românã de Asigurarea a Calitãtii în Învãtãmântul Superior (ARACIS), care analizeazã si sperãm noi, va acredita o extensie a noastrã la Horezu.  Avem, de câtiva ani, multi studenti care vin la Petrosani si am decis, împreunã cu factorii locali, cu liceul din zonã, analizând si potentialul de absolventi ai liceelor din Horezu si Berbesti, sã facem o extensie, în primul rând pe domeniul Electromecanic si sã demarãm din aceastã toamnã”, a spus prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Universitatea din Petrosani mai are extensii si în Hunedoara, iar cea din sud vine sã completeze oferta  educationalã care se pliazã perfect pe profilele de la liceele din zonã. Din anul 1948 si pânã astãzi, la Universitatea din Petrosani au absolvit peste 40.000 de ingineri, subingineri, economisti, sociologi, matematicieni sau institutori, scoala fiind evaluatã institutional de Agentia Românã de Asigurare a Calitãtii în Învãtãmântul Superior si a obtinut calificativul „GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT”.
Diana Mitrache