ANL la Aninoasa, o groapa nãpãditã de bãlãrii

Au primit, în primãvara anului trecut, suma de  128.000 de lei si practic, au fãcut doar organizarea de santier si au sãpat prima  datã fundatia.
Vorbim despre orasul Aninoasa, a cãrui primar sperã sã mute oamenii din cartierul de case de la Vulculesti în blocul ANL ce ar trebui sã fie construit în apropierea acestora. Asta, dacã vin banii necesari  constructiei.  Locul, însã, este nãpãdit de bãlãrii, semn cã nimeni nu a mai lucrat acolo. Existã un fel de canton, în care probabil ar fi urmat sã stea vreun paznic, însã, locul a fost transformat într-un fel de terasã de localnicii din zonã, care trãiesc în conditii precare, în  constructii improvizate, cu cartoane, lemne si beton. Se numeste Cartierul
„La Cartoane”, iar localnicii spun despre acest loc cã este cea mai sãracã zonã din Valea Jiului.  Tot localnicii spun acum cã aici de luni de zile nu a venit nimeni sã mai lucreze si cã acum douã zile, niste muncitori au încãrcat doar ceva pãmânt. „Nu i-am vãzut de douã luni, trei.  Nu mai vine nimeni aici”, ne-a spus o localnicã.
„Nu vin. Luni i-am vãzut cã au încãrcat ceva pãmânt de aici, dar nu stim dacã erau muncitorii sau altii”, mai afirmã un localnic de la Cartoane  De fapt, totul este asa cum l-au lãsat muncitorii, atunci când au lucrat cu prima transã de bani si atât.
Din 13 iunie 2018, când  a fost pornitã lucrarea, la cel ce ar urma sã devinã cel mai nou bloc de locuinte, si pânã acum, s-a sãpat doar o groapã. Asta, desi  întreaga comunitate astepta poate sã vadã ridicat blocul ANL în care li s-a spus cã vor fi mutati cei ce locuiesc în barãci. Totul este acum la mâna Guvernului, iar dacã vor veni bani la timp, constructia ar urma sã fie gata în 5 ani. Întreaga sumã necesarã se ridicã la 6 000 000 de lei, iar banii vin de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale.
Diana Mitrache

Advertisements