Jiul Petrosani a jucat 41 de campionate în  Divizia ”A”. Vom puncta la fiecare etapã a ligii  I câte un meci memorabil din acele vremuri…
Editia 1966-1967, Etapa 1. Debut de 7-0!
Startul campionatului1966-1967 s-a dat pe august 1966. Jiul revenea în Divizia A si dupã patru ani în Divizia ”B”. Cu un nou antrenor la cârmã, Stefan Coidum (fost jucãtor jiulist din anii 50), cu o echipã dornicã de afirmare la fluierul arbitrului bucurestean Vasile Dumitrescu, Jiul întâlneste în prima etapã la Petrosani pe Steagul Rosu Brasov pe care o spulberã cu 7-0 (4-0), Casandra (4), Peronescu (2) si Florea Martinovici înscriind golurile scorului – fluviu! ”Libardi, ochiul magic”, ”Sandu excelent la interceptie”, ”Casandra înfipt ca o panã între Jenei si Alecu”, sunt câteva din cuvintele cronicarului revistei ”Fotbal” nr. 13 din 26 august 1966, de unde am extras si cele trei facsimile reprezentative, cu echipele si cronica meciului, cupozitia 1 de douã ori a Jiului la clasament si la golgeteri.
A fost începutul unui campionat de exceptie, încheiat pe locul 8, o echipã formatã din jucãtori talentati Ion Vasile, V. Zamfir, Stocker, I. Sandu, Peronescu, Casandra, Libardi sau Martinovici.
GENU TUTU