Proiectul de introducere a apei potabile în zona turisticã Pasul Vâlcan intrã în linie dreaptã dupã ce,  operatorul de apã din Valea Jiului a scos la licitatie lucrãrile de executie a lucrãrii.
Astfel, în 11 iulie, SC Apa Serv Valea Jiului SA a încãrcat în Sistemului  informatic colaborativ pentru mediu performant de desfãsurare al achizitiilor publice (SICAP) caietul de sarcini pentru executia proiectului „Alimentare cu apã potabilã zona turisticã Pasul Vâlcan”. Decizia CJ Hunedoara de a finanta extinderea retelei de apã potabilã si în Pasul Vâlcan a fost luatã în contextul în care, în prezent, grupul de cabane din cadrul complexului turistic este alimentat cu apã netratatã.
„Fapte, nu vorbe! Ne-am tinut de cuvânt si, asa cum am promis, licitatia a fost demaratã înainte de data de 15 iulie. Implicarea în  dezvoltarea turismului din Valea Jiului nu se face prin vorbe, ci prin fapte! De aceea Consiliul Judetean Hunedoara sustine aceste proiecte si se implicã pentru ca implementarea lor sã dezvolte zona, Pasul Vâlcan fiind un obiectiv cu un potential urias”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
Potrivit proiectului, reteaua de aductiune va fi extinsã pe o lungime de 3,7 km, iar reteaua de distributie pe o lungime de 0,5 km. Vor fi amenajate douã cãmine de rupere presiune, un rezervor de înmagazinare (capacitate de 100 mc) echipat cu microstatie de clorinare, douã cãmine  regulatoare de presiune pe reteaua de distributie si cinci hidranti de stingere a incendiilor. Valoarea  rezultatã din devizul general este de 1.826.441,19 lei (cu TVA), iar sursele de finantare sunt: Consiliul Judetean Hunedoara (1.542.828,41 lei), SC Apa Serv Valea Jiului SA (241.464,31 lei) si dividendele ce revin UAT Vulcan din activitatea operatorului de apã (42.148,47 lei).
Durata de realizare a investitiei este de 12 luni.