Lucrãrile de pe defileul Jiului au fost finalizate. Este anuntul  drumarilor care au lucrat pe DN 66 în Defileul Jiului la reabilitarea soselei.
”A fost semnatã receptia la terminarea lucrãrilor pe DN 66, tronsonul cuprins între Bumbesti Jiu si Petrosani, urmeazã o perioadã de 2 ani de monitorizare a lucrãrilor, perioada de garantie, pânã la semnarea receptiei finale”, au precizat cei de la Sectia de Drumuri Târgu Jiu..
In timpul procesului de reabilitare au fost executate 135 de podete pentru scurgerea apelor, 8 poduri au fost reabilitate si un pod a fost construit de la zero.
Pe toatã lungimea soselei au fost montate parapete de tip New Jersey sau de metal si pe versant, în zonele cu risc de cadere a pietrelor, s-au montat plase de sigurantã si bariere de protectie.
A fost turnat covor asfaltic nou pe care a fost executat marcaj rutier termoplast, iar în zonele de curbe marcajul este rezonator.
Drumarii mai spun cã, în zona dalelor de beton, a fost folositã o tehnologie nouã de armare cu plasã de otel.
La intrarea în defileu, în zona Visina, a fost redimensionatã parcarea care a fost utilatã cu toalete, mobilie si sistem de iluminare, iar lucrãrile rãmase de  executat sunt în zona mãnãstirii Lainici, unde va fi refãcutã parcarea.  Valoarea contractului de lucrãri este de 117.975.702,65 Lei (fãrã TVA) si fost finantat de: POS-T 2007-2013, F.E.D.R. în proprotie de 85% – Guvernul României 15% si POIM 2014 – 2020, F.E.D.R. 75% , o contributie având si Guvernul României  de 25%. Lucrãrile de reabilitare au constat în îmbunãtãtirea elementelor geometrice ale traseului atât în plan orizontal, în profil longitudinal, cât si în profil transversal, refacerea semnalizãrii rutiere (indicatoare si marcaje orizontale), refacerea sistemului de colectare a apelor (podete, santuri, rigole, etc.). CNAIR SA a solicitat reabilitarea sectorului de drum national DN 66, km 48+900 – km 93+500, în sensul aducerii la parametrii corespunzãtori, astfel încât acesta sã se încadreze în normele rutiere europene. Drumarii spun acum, însã, cã pentru parcarea de la Lainici vor merge pe un alt contract.
Diana Mitrache