24 de primãrii din judetul Hunedoara au fost sanctionate de Garda de Mediu. Neregulile constatate se referã la salubrizarea localitãtilor.
Începând cu data de 04.03.2019, Garda Nationalã de Mediu a desfãsurat o amplã actiune de  control privind verificarea stãrii de salubrizare a localitãtilor si a cãilor de comunicatie, precum si îndeplinirea obligatiei, care revine fiecãrui UAT, de a transmite declaratia anualã privind Fondul pentru Mediu.
“În cadrul acestui tematic, pânã la 30 iunie 2019, Comisariatul Judetean Hunedoara al GNM a  efectuat verificãri la toate cele 69 Unitãti Administrativ Teritoriale  situate pe raza judetului Hunedoara. În timpul verificãrilor, au fost aplicate 5 amenzi contraventionale, în  valoare totalã de 105.000 lei,  pentru existenta depozitelor ilegale de deseuri. Totodatã, pentru netransmiterea în termenul legal, respectiv pânã la data de 25 ianuarie 2019, a declaratiei privind obligatia de platã cãtre Administratia Fondului pentru Mediu, au fost sanctionate, cu amendã contraventionalã, 24 Unitãti Administrativ Teritoriale, valoarea totalã a amenzilor fiind de 65.000 lei”, aratã Garda Nationalã de Mediu.  Mai toate localitãtile din judetul Hunedoara se confruntã cu o crizã a gunoaielor. Depozite ilegale de deseuri sunt în municipiul Vulcan si orasul Uricani. Teoretic, cele douã nu mai functioneazã, însã nici nu au fost închise.
Cosmin BACIU