În perioada 18-23 iunie 2019 ,7 sportivi din Valea Jiului, au  participat la Campionatul  Mondial de Karate WUKF care s-a desfãsurat la Bratislava, Slovacia.
Însotiti de antrenorul Marius Sigmirean, sportivii legitimati la Clubul Sportiv Shinto au avut o prestatie foarte bunã tinând cont de numãrul mare de participanti: 2300 de sportivi. S–a remarcat cadeta Rãdulica Briana (componentã a lotului national)  locul I la proba kumite individual si locul I la kumite echipã si kumite rotativ (alãturi de alte douã sportive din tarã), de asemenea campion mondial este si sportivul Simcelescu Denis la proba kata individual 9 ani open.
Medaliat cu bronz la kata 8 ani este sportivul Modrea Nicola Tudor. Aproape de podium a fost David Szocs locul al IV-lea la kata si locul al VI-lea la kumite, pe locul 6 la Kumite a fost si minicadeta Alexia Stoicã, iar sportivele Sigmirean Stefãnia si Strãchinaru Anca s-au clasat pe pozitia 12 a proba de kata. Concursul a avut un nivel ridicat impus de puternicele delegatii din Statele Unite, Brazilia, Rusia , Africa de Sud, s.a. În urma acestor rezultate si  continuând pregãtirea sportivii si antrenorul sperã la mai multe medalii la Campionatul European din luna octombrie.