Un bãrbat de 52 de ani din Petrosani a murit, luni dimineatã, pe DN 66, dupã ce a  pierdut, cel mai probabil, controlul directiei, înainte de a intra în localitatea Bãnita.
Accidentul s-a produs dimineata devreme si în masinã omul, care era singur, avea uneltele de pescuit. Oamenii legii spun cã  accidentul s-a produs din cauza vitezei cu care circula.
Carla Strujan, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara, a declarat cã accidentul s-a produs la ora 5.15 minute, în timp ce bãrbatul care se afla la volan se deplasa cu autoturismul sãu personal pe DN66, pe sensul de mers Petrosani – Hateg. „În  localitatea Bãnita, într-o curbã deosebit de periculoasã la dreapta, din cauza neadaptãrii vitezei, a pierdut controlul autoturismului, a pãtruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un cap de pod, rãsturnându-se în sant. În urma accidentului, a rezultat decesul  conducãtorului auto.  În cauzã, politistii au întocmit dosar de cercetare penalã. Pe perioada cercetãrii, traficul auto nu a fost blocat”, a declarat Carla Strujan.
Politistii ne fac recomandãri cu privire la modul în care ar trebui sã adaptãm viteza, pe un carosabil umed. „Pentru a nu fi implicati în evenimente nedorite, politistii recomandã conducãtorilor auto sã circule cu vitezã redusã si atentie sporitã, sã respecte indicatiile semafoarelor si ale politistilor rutieri si sã semnalizeze din timp intentia de schimbare a benzii de rulare.  Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, politistii le recomandã, de asemenea, conducãtorilor de autovehicule sã pãstreze în mers o distantã suficient de mare fatã de vehiculul din fatã, pentru a putea opri în conditii de sigurantã”.
Diana Mitrache