Elevii si copiii de grãdinitã de la Petrosani primesc de luni cãldurã.  Si pentru populatie, societatea de termoficare va furniza cãldurã în calorifere, dar deocamdatã doar noaptea. Astfel, municipiul Petrosani este prima localitate din Valea Jiului în care se livreazã agent termic.

Societatea de termoficare are în plan furnizarea agentului termic începând cu data de 22 octombrie.

Potrivit autoritãtilor locale în aceste zile se fac ultimele pregãtiri si, de luni, la toate  unitãtile de învãtãmânt va începe si furnizarea cãldurii cãtre beneficiari.

„Asa dupã cum am înteles de la conducerea societãtii de termoficare, de luni furnizãm cãldurã în clasele de curs de la toate scolile si grãdinitele. Instalatiile au fost pregãtite, au fost verificate conductele, asa încât sã putem relua furnizarea cãldurii pentru copii”, a declarat  Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din  Petrosani.

Directorul societãtii de termoficare confirmã faptul cã din data de 22 octombrie caloriferele se vor încãlzii la Petrosani.

„De luni dimineata vom porni sistemul de termoficare si vom da cãldurã la unitãtile de învãtãmânt. Populatia ne-a solicitat sã începem furnizarea cãlduri, dar deocamdatã numai pe timpul noptii, asa încât pentru populatie vom furniza agent termic noaptea”, declarã Ovidiu Muntean, director SC Termoficare Petrosani.

La sistemul centralizat de termoficare din Petrosani mai sunt bransati undeva la  2.500 de apartamente, în timp ce alte aproape 3.000 beneficiazã de apã caldã.

Tiberiu Iacob-Ridzi sustine cã populatie va plãti acelasi pret la gigacalorie ca si în iarna trecutã. „Pretul pe gigacalorie este de 286,84 lei si subventia Consiliului Local Petrosani este de 42,8 la sutã din acest pret. Populatia plãteste ca si anul trecut, adicã 135,46 lei pe gigacalorie”, a precizat Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

În municipiul Vulcan…

…. autoritãtile locale nu mai au bãtaie de cap în ceea ce priveste furnizarea cãldurii, dupã ce au investit în montarea panourilor solare. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile spune cã aproape toate unitãtile de învãtãmânt de pe raza localitãtii este asiguratã cãldura prin panuri solare. “ Noi avem asiguratã cãldura în unitãtile scolare prin panourile solare. La douã grãdinite nu avem montate panouri solare, iar aici vom asigura cãldura de la termoficare si vom porni în aceeasi datã cu municipiul Petrosani”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Marius MITRACHE