Absolventii claselor a XII-a au sustinut joi ultima probã a Bacalaureatului din sesiunea de varã a lui 2019. A fost proba la alegere, asa cã fiecare si-a ales materia pe care o stãpânea mai bine, iar primii care au iesit din salã au fost dintre cei ce au sustinut proba la Biologie. Cei mai multi au spus cã a fost usor. „Usor, am dat la biologie”, a spus unul dintre primii iesiti din sala de examen.
„A fost bine. Am  dat bilogie si subiectele au fost usoare”, a completat un alt absolvent. „A fost destul de usor. Am ales biologia si au fost subiecte abordabile. Nu a fost ceva greu, doar cã ne-au surprins cu eseul pe care cred cã nu îl apreciazã toatã lumea. A trebuit sã scriem despre ecosistemele antropizate si nu a fost greu, dar nu e o temã plãcutã”, a completat o altã absolventã  de la profilul real. „A fost destul de usor. Nu a fost greu. La subiectul III nu am fost chiar pe subiect, cã nu am învãtat ecosistemele, dar iau un 6,5, sau 7”, crede un altul, care acum a dat al doilea an Bacalaureatul si sperã sã îl si  promoveze.
Si nici dacã au ales geografia nu a fost greu  „A fost chiar usor. M-am descurcat bine. A picat la subiectul III, ca tarã, sã scriem despre Germania, la subiectul I despre Europa, iar subiectul II România. A fost usor, cã am avut profesoarã bunã, care m-a ajutat”, a precizat tânãrul care a fost primul dintre cei ce au dat proba la geografie, ce a iesit din sala de examen.
Altii au putut sã aleagã chimia, fizica sau informatica, dacã erau la un profil real, sau psihologia, ori filozofia, dacã erau la uman.
Rezultatele se afiseazã în data de 8 iulie, iar cei picati se pot reînscrie începând cu 15 iulie. Sesiunea din toamnã va începe în data de 21 august.
Diana Mitrache