Liderii minerilor din Valea Jiului s-au întâlnit marti dupã amiazã, la Guvern, cu premierul Viorica Dãncilã. Este întâlnirea promisã pentru clarificarea situatiei în care se aflã acum Complexul Energetic Hunedoara, entitate care va fi divizatã, dupã excluderea Termocentralei Mintia si transformatã în Complexul Energetic Valea Jiului.
„Marti, între orele 16,30 – 17.30 ne-am întâlnit cu Viorica Dãncilã, la sediul Guvernului, unde am discutat 3 puncte ce erau pe ordinea de zi a promisei noastre întâlniri. Este vorba despre  ordonanta ce permite stergerea datoriilor si care în sedinta de miercuri a Guvernul este foarte posibil sã fie aprobatã. Este promisiunea care ne dã încredere cã se va forma Complexul Energetic Valea Jiului, care va cuprinde cele 4 mine , termocentrala Paroseni si Prest Serv, cu schema de sprijin. Am  vorbit si despre Ordonanta nr 36, ea fiind deja initiatã si transmisã de ministrul Energiei la Ministerul Muncii. S-a discutat si bugetul de venituri si  cheltuieli, care întâmpinã probleme la Ministerul Finantelor în acest moment. La discutia pe buget a participat si Ministerul Finantelor Eugen Teodorovici, cu care am discutat o serie de ajustãri, iar în aceastã formã avem promisiunea cã va fi aprobat”,  a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele, sindicat  reprezentativ din cadrul CEH.
Liderii minerilor au  continuat seria întâlnirilor la Ministerul Energiei si spun cã sunt gata sã porneascã, la întoarcerea în Vale, a procedurilor ce vor sta la baza semnãrii Contractului Colectiv de Muncã.
Diana Mitrache