Cele doua cursuri ale Jiului, atat cel de est de la Petrila, cat si cel de vest de la Uricani, ofera o imagine ca de dantela in ultimele zile. Apa a inghetat in valuri si chiar daca pare frumos de privit, acest fenomen pune  probleme in privinta furnizarii cu apa potabila. Mai toate apele din Valea Jiului au inghetat. Codul portocaliul de ger a facut sa avem si temperaturi de -24 si chiar de  -27 de grade Celsius azi dimineata.

In ultimele doua zile s-au facut bocna toate apele curgatoare.  Jiul de Est, la Petrila este acoperit cu gheata si pe ici colo se mai vede cate-un ochi de apa. In cealalta parte a Vaii, la Uricani, Jiul de Vest arata ca dantelat. “ Avem cursuri de apa inghetate complet, cum ar fi Maleia si Polatiste, iar cursuri de apa cum ar fi Jiul atat de est, cat si cel de vest, cu ochiuri de gheata”, a declarat Sorin Corici, sef SH Petrosani – Apele Romane. si Barajul de la Valea de Pesti, cea mai importanta sursa de alimentare cu apa din Valea Jiului, a inghetat in proportie de peste 90 %.

De asemenea, pentru ca mai multi agenti isi alimenteaza statiile din sursele de suprafata, din cauza ghetii, muncitorii trebuie sa lucreze non stop pentru ca furnizarea de apa sa nu fie intrerupta. “ Am trimis o adreesa tuturor celor care au captari de apa, respectiv Apa Serv, CNH Petrosani, Gerom si SE Paroseni, intrucat este nevoie sa se sparga podurile de gheata care se fac la prizele de apa pentru ca alimentarea sa nu aiba de suferit la aceste unitati”, a mai spus Corici.

Luiza Andronache