În ultimii zece ani echipele hunedorene au ratat în bloc (exceptie FC Hunedoara în 2018) meciurile de baraj pentru liga a III-a. Printre ele si Retezatul Hateg, care rateazã al treilea baraj…
În tur cu sperante
Plecatã la Pecica pentru meciul cu Progresul (jud. Arad) ca victimã sigurã Retezatul Hateg în ciuda unui joc slab la început a scãpat ieftin din aceastã confruntare. Gazdele au punctat prin Arsene (min. 7) apoi Mãgulean (min. 28) va face 2-0. În min. 44 Tiric puncteazã pentru 2-1, apoi dupã pauzã, acestia au câteva ocazii, dar tot gazdele sunt mai aproape de gol, când sutul lui Drâglã (min. 78) nimereste bara! Si au rãmas sperantele pentru retur.
Fatidicul minut 7!
Gazdele, Retezatul Hateg pornesc cu sperante în returul din 29 iunie 2019, dar la fel ca si în meciul tur, primesc gol în minutul 7, când golgeterul Puie înscrie cu un sut senzational de la 18m! Abia în min. 19  hateganii au o reactie, când Buzducea (min. 19) executã o loviturã liberã de la 26 m, mingea ricoseazã la Târc, acesta trimitând pe lângã poarta lui Rusu. Prima parte se încheie cu douã ocazii ale pecicanilor Puie (min. 28) si Mãgulean (min. 45) ratând majorarea scorului. Repriza secundã începe cu imensa ocazie a lui Ov. Popesc (min. 47) dar cãldura  sufocantã ”ucide” fotbalul, cele douã echipe pierzând vlãguite. Abia în min. 73 Hutanu rateazã din 9-10m la poarta hateganã,
Arsene rateazã si el în min. 85 iar Puie putea închide meciul în min. 86, sutul sãu fiind pãzit de portarul Retezatului. Asadar cu douã victorii absolut meritate Progresul Pecica a promovat în liga a III-a.
”Mergem înainte!”
La finalul partidei de la Hateg, antrenorul Retezatului a declarat:
”Nu facem o tragedie din nereusita de la acest baraj. Atât s-a putut. Noi mergem înainte, de la toamnã o luãm de la capãt. Acum la final de sezon, multumim publicului si tuturor celor care ne-au sprijinit si promitem cã Retezatul Hateg va fi una din protagonistele sezonului viitor”.
GENU TUTU