Proiectul privind reabilitarea strãzilor din zona centralã a municipiului Petrosani a ajuns la final. Ieri, acesta a fost suspus unei dezbateri publice, actiunea fiind gãzduitã de cãtre Sala de Marmurã a primãriei din localitate.

La aceasta au fost prezenti reprezentantii primãriei, consilului local, presei locale, precum si cei ai societãtii civile. “Tot ce pot sã spun este cã, pe zi ce trece, municipiul aratã tot mai bine. Atât în ceea ce priveste strãzile din centrul localitãtii cât si în alte privinte”, a declarat Constantin Lupu, consilier local. “Atât fostul consiliu local cât si cel actual au pus umãrul la modernizarea strãzilor din centrul localitãtii. Eu, personal, consider cã am ajutat, pe cât am putut, la modernizarea localitãtii si sunt mândru de acest lucru”, a spus si un alt consilier local, Costel Postolache. “Era si cazul ca sã se producã aceastã modernizare a strãzilor din centrul localitãtii care a “afectat” si campusul universitar. Este o actiune mai mult decât bine-venitã”, a precizat Dacian Ciodaru, administrator Universitatea Petrosani. “Mai sunt destule lucruri de rezolvat în Petrosani dar, tin sã spun, acum strãzile din centru aratã exceptional. Am venit în Petrosani în urmã cu 32 de ani, sã lucrez la minã, si este pentru prima datã când pot sã spun cã îmi place cum aratã centrul localitãtii”, a spus Mihai Doinitã.

Obiectivul principal al reabilitãrii strãzilor din centrul localitãtii l-a reprezentat îmbunãtãtirea infrastructurii rutiere în zona centralã a municipiului Petrosani în vederea creeãrii unui cadru propice dezvoltãrii socio – economice durabile si încurajãrii dezvoltãrii sectorului privat autohton. Proiectul a inclus modernizarea a 12 strãzi centrale, printre acestea numãrându-se strada Universitãtii, general Vasile Milea, Constructorul, Anghel Saligny sau Timisoara. “Am finalizat astãzi un proiect dar mai avem multe altele de terminat. Tin sã precizez cã reabilitarea strãzilor din zona centralã a municipiului îi are ca beneficiari pe toti locuitorii municipiului dar si pe agentii economici din zonã precum si pe turistii care ne vor vizita”, a precizat Paulina Dragos, sef Birou Management – Poiecte Europene Primãria Petrosani.

Valoarea totalã a proiectului, inclusiv TVA, a fost de 8,8 milioane de lei. Banii necesari implementãrii acestuia au venit din partea Fondului European de Dezvoltare, de la bugetul national, precum si de la bugetul local al municipiului Petrosani.

Mircea Nistor