Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret Hunedoara si Consiliul Judetean Hunedoara organizeazã cea de-a XI-a editie a Programului de tabere „ARC”.
Acest program este destinat elevilor si tinerilor români din tãrile aflate în jurul granitelor si Balcani, precum si din diaspora si va fi organizat în Centrul de Agrement Cãprioara, în perioada 1 iulie – 12 august 2019, în sase serii  consecutive de câte sapte zile, la fiecare serie participând 50 de elevi. Activitãtile organizate în cadrul Programului se vor axa pe dezvoltarea abilitãtilor de comunicare în limba românã, pe informarea participantilor asupra istoriei românilor si  aprofundarea cunostintelor de culturã si civilizatie româneascã.
Obiectivele Programului de tabere „ARC” sunt:
– Sprijinirea românilor de pretutindeni pentru a-si pãstra si afirma identitatea etnicã, lingvisticã, religioasã si culturalã;
– Dezvoltarea legãturilor cu România ale românilor de pretutindeni, îndeosebi copiii si tinerii cu rezultate deosebite;
– Promovarea imaginii României si a românilor în rândul comunitãtilor românesti din afara granitelor;
– Promovarea educatiei în limba românã si accesul la valorile patrimoniului cultural românesc;
– Dezvoltarea abilitãtilor de comunicare în limba românã si mijlocirea contactului între etnicii români din diferite tãri.
Ca partener, Consiliul Judetean Hunedoara va cofinanta serviciile de transport a participantilor la obiectivele cultural, istorice si turistice din judet. În acest sens, în sedinta ordinarã de vineri va fi adoptatã o hotãrâre.
Biroul de presã