Tânãra arcasã de la Aninoasa Beatrice Miklos este la Minsk ca reprezentatã a României la Jocurile Olimpice Europene.
În perioada 21-30 iunie 2019, în Belarus, la Minsk se desfãsoarã a doua editie a Jocurilor Europene, competitie sportivã ce reuneste sportivi ai disciplinelor olimpice din toate tãrile europene.
România participã la acest eveniment cu o delegatie formatã din 123 de sportivi care vor concura la toate sporturile si discipline sportive din program, respectiv: atletism, baschet 3×3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajã, gimnasticã – artisticã, aerobicã si ritmicã, judo, kaiac-canoe, karate,lupte – feminin, libere si greco-romane, sambo, tenis de masã, tir sportiv si tir cu arcul.
Beatrice s-a antrenat cum nu se putea mai bine si a reusit calificarea, fiind o tânãrã în care arcasii de la Aninoasa, dar de fapt din toatã România, si-au pus toate sperantele. A punctat întotdeauna maxim, pentru cã are o determinare absolutã si un calm absolut necesar în acest sport. Ne-a uimit mereu cu modul de actiune si înainte de finalizarea anului scolar, când a venit la Vulcan, noi am gãsit-o la liceu. Acolo ne-a spus cât de mult asteaptã aceste jocuri. „Pentru mine e cea mai mare realizare de pânã acum. Simt cã munca mea, în sfârsit, dã roade. E un moment foarte important, sunt totusi, Jocurile Europei, dar pot sã spun cã a fost dificil si frumos. A trebuit sã trec de douã serii de calificare si apoi de 5 meciuri ca sã câstig turneul de calificare. Am câstigat tot si, dupã primele meciuri, mi s-a confirmat cã sunt deja calificatã. Mai erau 5 locuri, pentru 5 tãri si apoi, am mers la turneu, câstigând inclusiv finala. În finalã am ajuns la sãgeatã de baraj si, la scorul de 5-5, am tras o singurã sãgeatã decisivã pentru rezultat”, ne-a explicat, pe scurt istoria acestei calificãri extraordinare, Beatrice Miklos, cadetã.
E de o stãpânire cum rar au vãzut antrenorii sãi, însã, Beatrice a ajuns abia acum câtiva ani si, cu totul întâmplãtor, sã punã mâna pe un arc. Pare ireal cum reuseste sã îndrepte sãgeata si, într-o  competitie în care toti trag perfect, diferenta o face stãpânirea de sine. Beatrice ne-a spus, însã, cum a ajuns la Aninoasa.  „Din întâmplare am ajuns. Fratele meu era la Tir cu arcul si tot insista sã vin si eu. Si, pânã la urmã, acum 5 ani, am rãmas în acest sport. În 5 ani am devenit reprezentanta României la Jocurile Europei”, spune Beatrice.  Fata promite mult si se vede, cel mai departe în 2024 sã o gãsim la Olimpiada de la Paris.
Diana Mitrache