E micutã, dezinvoltã, cu gesturi de micã artistã, dar ascunde un talent inimaginabil. Orice concurs îl câstigã doar pe podium, dacã nu vine acasã cu trofeul, iar festivalurile au devenit locul din care se întoarce mereu învingãtoare. Vorbim despre Delia, un copil de care, cu sigurantã, vom mai auzi, pentru cã rezultatele ei sunt extraordinare. Ultima reusitã a sa a fost la Deva Music Star, unde pentru cã e atât de bunã, a fost remarcatã de toatã lumea.
„Ultimul trofeu pe care l-am câstigat a fost la un concurs din Deva, care se numeste Trecut, Prezent si Viitor, sectia muzicã usoarã-pop. A fost categoria de vârstã 9-11 ani, dar eu am câstigat trofeul la toate categoriile. ÎNTREBARE Am mai câstigat, înainte, alte douã trofee. Primul meu trofeu de festival a fost la 7 ani, la Sibiu, Capitala Muzicalã. Iar al doilea a fost la Serbãrile toamnei”, ne-a spus Delia Stana, micuta artistã din Petrosani.
Este cea mai bunã si nu doar cã are o voce încântãtoare, ce le place tuturor, dar este chiar un artist desãvârsit. „Eu mai cânt si la pian si am luat locul I la Olimpiadã în acest an si chiar si anul trecut, în clasa a III-a, la etapa judeteanã. Dar fac si muzicã popularã, cu doamna Simona Ionasc si pian fac cu doamna Adina Stan. Iar la popularã merg ca sã câstig, de obicei, premii pe podium, însã, la muzicã usoarã merg la diverse concursuri si, de obicei, câstig”, afirmã copila.
A fost remarcatã pe la vârsta la care era doar la grãdinitã si, desi nu a trecut foarte mult timp de atunci, Delia  a ajuns la zeci de festivaluri si mai pe toate le-a si câstigat. E un copil ce va face parte chiar din juriul festivalului „Sibiu, Capitala Muzicalã”, alãturi de  Horia Moculescu.
Munceste mult, face naveta, pentru canto, la Târgu Jiu, muzica popularã o exerseazã la Petrosani, iar pianul tot aici. Nu este usor, dar nu se plânge deloc, pentru cã, spune micuta, îi place enorm ce face. „Într-o zi fac muzicã usoarã, în alta pian, în alta popularã. Mai sunt zile când le fac pe toate odatã si studiez acasã. Eu, când am timp liber, vin în parc si mã joc cu colegii si  prietenii, pentru cã nu îmi place sã stau în casã, pe telefon, sau pe jocuri pe calculator”, explicã Delia, programul ei sãptãmânal.
Cu sigurantã, de Delia din Petrosani, veti mai auzi, pentru cã are vise si planuri mari, pe mãsura talentului sãu. „Îmi doresc sã devin o cântãreatã cunoscutã si sã îndrãgesc lumea cu vocea mea”, ne-a mãrturisit ea.
Delia a participat anul acesta si la finala pentru preselectia SanRemo Junior, fiind pe locul II, la un mic pas de a reprezenta România. Talentul sãu, însã, a fost peste tot remarcat, iar muzica va fi viata ei, motiv pentru care vom mai auzi numele Delia Stana.
Diana Mitrache