Curtea de Conturi a cerut stoparea finantãrii de cãtre Consiliul Judetean Hunedoara a serviciului de ecarisaj din tot judetul. Nu s-au constitut prejudiciu sumele alocate pânã acum, însã, se cautã o solutie, fiindcã  altfel ne vom trezi cu câinii pe strãzi din nou, iar serviciul chiar a fost eficient. „Consiliul Judetean, la ora aceasta are din nou controlul obisnuit al Curtii de Conturi. Se analizeazã posibilitatea ca si CJH sã revinã într-o asociere cu fiecare primãrie în parte. Un lucru este cert, însã, cã aceastã Asociatie, fãrã CJH, nu poate exista. Suntem de bunã credintã si la bugetul din acest am alocat 3,2 milioane de lei, deci nu suntem împotriva acestui lucru, dar trebuie sã vedem exact forma legalã”, a precizat Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Deja au apãrut maidanezii pe strãzi, iar responsabilii de la Consiliul Judetean spun cã au informatii cum cã multi oameni au tinut acasã maidanezi, ce acum au iesit iar liberi, deoarece nu ar mai functiona ecarisajul. Hingherii nu au dispãrut de tot, dar deocamdatã se vorbeste despre  sistemul de finantare, ca sã nu riscãm sã revenim la vremurile când  maidanezii invadaserã orasele.  „În legislatie  se spune clar cã se pot asocia, ca sã gestioneze problema câinilor fãrã stãpân, unitãtile  administrativ-teritoriale si primãria municipiului Bucuresti. În lege nu scrie cã si Consiliile Judetene. Maidanezii sunt pe raza oraselor. Existã riscul sã ne trezim din nou ca în 2012”, mai spune Avram.
Este doar o micã sincopã în gestionarea sistemului de ecarisaj, însã, lucrurile vor intra în normal, dupã ce forul judetean si Curtea de Conturi vor agrea o  variantã consideratã legalã pânã la urmã, banii fiind deja alocati pentru acest serviciu, indiferent de modul cum se va gestiona.
Diana Mitrache