Trebuie sã o spunem deschis. Jiul Petrosani a fost o mare dezamãgire în meciul retur din etapa interjudeteanã la juniori A1 (Under 19), dupã ce plecase cu sperante, în urma unui 1-1 obtinut în urmã cu trei zile (5 iunie) la Rovinari.
Un meci slab fãcut de juniorii de 17-18 ani aflati sub comanda lui Cosmin Kanduth, care desi s-a agitat tot timpul pe  marginea terenului, nu a reusit sã le insufle mai nimic elevilor sãi. O echipã a Petrosaniului aiuritã în apãrare, cu jucãtori care nu stiu un stop elementar (Muraru) cu o dezorientare totalã (Adr. Szekely) si o mare ”liniste sufleteascã” (Erdokozi, M. Matei, Turdean). Într-un cuvânt, o echipã plictisitã si obositã, care a dat dovadã a fi ”fruntas la sat” (în campionatul judetean), nu e tot una cu a fi ”vedetã la oras”. Iatã, desi au ”ras” tot în campionatul judetean, nu a fost decât o betie cu apã rece.  Sampania cu altã ocazie…
Jiul PetroSani – Jiul Rovinari 0-1
Jiul Petrosani (antr. Cosmin Kanduth): D. Damian – Al. Muraru, Diaconu, Ad. Szekely, Erdokozi – G. Turea, Ghiur, Turdean, Cl. Miron – Chirilã, M. Matei.
Rezerve: Tãtãrusanu – Vamos, Rahotã, Ad. Marcu, I. Stoican, M. Serban, Sãcãrean.
Jiul Rovinari (antr. Cãtãlin Trofin): Pupãzã – M. Bou, Trãiloniu, D. Stancu, Dutu – Sutu, Covrig, Berceanu, Pastiu – Vãduva, Pãtroiu.
Arbitru: Sebastian Lãstun – Bãbeni Vâlcea
Spectatori: 200
Golul: 0-1 Sutu (min. 10), sut senzational de la 18m.
Galeria
Am remarcat prezenta în tribune a circa 200 spectatori (oricum, mai multi ca la Liga a II-a…), care au  încurajat cu aplomb echipa petroseneanã pe tot parcursul jocului. Ba mai mult, la final nu i-au  apostrofat absolut deloc, i-au aplaudat, inclusiv la schimbãrile de pe durata jocului. A fost, din pãcate, o experientã nereusitã dar nu putem sã nu remarcãm aplombul celor de la Jiul Rovinari, o echipã robustã, care a stiut tot timpul ce doreste…
Genu TUTU