Tara Hategului este gazda Romania Student Tour

Evenimentul este în principal o competitie de artã fotograficã dedicat studentilor si se deruleazã între 14 – 17 iunie 2019, sub egida Ministerului Tineretului si Sportului, Casa de Culturã a Studentilor Bucuresti si Asociatia Microregiunea Tara Hategului-Tinutul Pãdurenilor GAL.
Are ca parteneri Directia Judeteanã Pentru Sport si Tineret Hunedoara, Asociatia Alternative Rurale, Asociatia Artistilor Fotografi Hunedoreni, UNESCO ProNatura si Clubul Studentesc de Artã Fotograficã Bucuresti. Proiectul Romania Student Tour urmãreste redescoperirea si promovarea patrimoniului cultural si natural al României.
”Cu acest prilej, sunt programate deplasãri în aria geograficã a judetului Hunedoara, respectiv a Muntilor Poiana Ruscã, având ca obiective: ansambluri arhitecturale, traditiile si obiceiurile din zonã, parcuri si rezervatii naturale, situri fosilifere si arheologice”, se aratã într-un comunicat al Casei de Culturã a Studentilor Bucuresti.
Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizãrii catalogului foto „Tinutul Pãdurenilor – inima de fier a Daciei strãbune”, care se doreste reprezentativ pentru aceastã regiune cu un potential deosebit, si care permite publicului larg sã cunoascã si sã fie cucerit de resursele locurilor, de naturã, oameni, traditie, istorie si de obiectivele sale turistice. ”În urma acestor actiuni, vor fi organizate la Bucuresti, Deva, Hunedoara, cât si în alte localitãti din regiunea exploratã, prezentãri, dezbateri, expozitii si proiectii video”, se mai aratã în acelasi comunicat. Catalogul va fi prezentat la diverse evenimente nationale si internationale.
Maximilian Gânju

Advertisements