Mai întâi copiii!
Dupã amiaza de sâmbãtã 8 iunie a fost un maraton fotbalistic pe stadionul Jiul din Petrosani, care a durat aproape cinci ore. S-a început cu finala editiei 1.
”Din cartier pe stadion”, o competitie dedicatã descoperirii noilor talente în rândul copiilor în mediul urban, cu jocul dintre Colegiul National ”M. Eminescu” Petrosani – Col. Tehnic ”Constantin Brâncusi” Petrila, petrosenenii reusind victoria clarã cu 5-1. Mai echilibrat a fost al doilea joc în cadrul ideei ”Transformã ulita în stadion”, cea de-a 2-a editie în care Scoala Gimnazialã Dobra a învins la lovituri de departajare cu 6-5 pe cei de la Sc. Gimnazialã Bãita. Premiile au fost acordate de cãtre oficiali ai AJF Hunedoara, Cristian Petrean – presedinte, Cristian Gât – vicepresedinte, Cosmin Danciu – presedintele Comisiei Judeteanã de Arbitri, Marius Sârbu – presedintele Comisiei de Copii si Juniori precum si a Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, reprezentat de Marinicã Pârvãnescu. Toate aceste competitii au avut ca scop principal promovarea fotbalului, descoperirea tinerelor talente din mediul rural si local precum si cresterea numãrului de practicanti ai fotbalului în mediul rural. Importantã a fost si prezenta celor trei arbitrii care au oficiat cele douã partide Robert Chiritã, Ovidiu Cârstea, Marius Konicika si a observatorului Ionel Cârstea.

Si apoi Cupa României
Aproape 500 de spectatori s-au strâns la ora startului finalei, în care Inter Petrila se impune din start chiar din min. 5 Miclean are o primã ocazie pentru brãdeni, în replicã în min. 8 M. Filip anuntându-si apetitul de gol cu un sut pe lângã barã. Vine golul de 0-1 apoi un asediu total la poarta Bradului cu trei ocazii de a marca pentru petrileni min. 20 Bg. Matei sut de la 25m în portar, min. 34 Bocu trage de la 18m respinge portarul Ilea min. 37, Sorin Iordache are si el o mare ocazie. Dupã pauzã Inter Petrila îsi majoreazã avantajul la 2-0 si lucrurile devin evidente: victoria fãrã dubii a unei echipe Inter Petrila mai decisivã si mai hotãrâtã. La final a avut loc festivitatea de înmânare a Cupei României, faza pe judet. La finalul partidei si-a fãcut prezenta si primarul orasului Petrila, Vasilicã Jurca, care i-a felicitat pe jucãtorii petrileni.
”Suntem bucurosi de acest succes din Cupa României, am ratat campionatul, dar meritam un trofeu! Toatã echipa meritã felicitãri!”, a spus Eugen Duma, presedintele CS Inter Petrila. La jumãtatea lunii iulie se va efectua tragerea la sorti pentru faza urmãtoare, unde vor intra toate echipele judetene care au câstigat trofeul, plus ultimele cinci clasate din liga a III-a, urmând a se juca doar o partidã pe terenul uneia dintre combatante.
GENU TUTU