Judetul Hunedoara a votat covârsitor PSD si ponderea cea mai mare a venit din Valea Jiului. Este un esec pentru liberali, iar presedintele liberalilor hunedoreni, Lucian Heius îsi asumã total nereusita.
A afirmat public acest lucru în cadrul unei emisiuni, moderatã de Adina Risipitu, de la Mondo TV. „Înteleg de ce au votat asa. Pentru cã eu sunt de vinã. Eu, ca deputat liberal, ca presedinte al PNL Hunedoara, recunosc în fata oamenilor din Valea Jiului cã este vina mea cã nu ne-am votat decât 18 %”, a spus Lucian Heius, presedintele PNL Hunedoara.
Liberalul hunedorean spune, însã, cã oamenii din Valea Jiului, care au fãcut posibil ca judetul sã fie rosu, nu au înteles cã doar din cauza PSD lucrurile au ajuns atât de rãu. Si face referire la mineri si elevii de liceu.
„Toate necazurile care s-au întâmplat în Valea Jiului, la CEH, CNH, toate s-au fãcut cu directori pusi de PSD. Mai mult, oamenii din Valea Jiului , au votat 40% PSD. Stiti care este nemultumirea PSD azi? Desfiinteazã clase de la cele mai bune licee din Valea Jiului si cele mai bune din Hunedoara”, a mai precizat seful liberarilor.  Statistic, la finalul  scrutinului pentru alegerile europarlamentare, liberalii aveau în Valea Jiului  un esec rãsunãtor.
Astfel, la Lupeni PSD avea dublu, mai exact, 42,02%, iar PNL 20%, La Aninoasa procentul a fost si mai mare, respectiv PSD 45%, în timp ce PNL 15% situatia fiind similarã si la Petrila, cu 45,51% PSD si 15,79% PNL, Iar La Uricani,  dezastrul PNL a fost la cote maxime, respectiv PSD- 46,02%, PNL- 22%. La Petrosani, însã, unde  primar e Tiberiu Iacob Ridzi, de la PNL, aceastã formatiune politicã a fost surclasatã si de USR. PSD- a obtinut la Petrosani 34,05%, unde organizatia se stie cã nu e o fortã, USR- 19,3%, iar PNL doar PNL- 15,73%.
Existã solutii liberale?
Cum vede iesirea din aceastã mare rosie? Ei bine, liberalul Lucian Heius spune cã va veni mai des si va discuta cu oamenii de aici.
„Nu m-a deranjat cã PSD, la alegerile din mai, au avut 2,9  procente peste PNL, ci  nu m-am simtit bine când am vãzut cã, din toate judetele din Ardeal si banat, singurul judet rosu, era Hunedoara. Imaginea asta nu vreau sã o mai vãd, iar primul obiectiv este ca, la alegerile prezidentiale,  peste 4 luni, în noiembrie, dupã 30 de ani, mãcar o datã sã reusim ca Hunedoara sã nu mai fie judetul rosu al Ardealului. Sã fie galben si acesta este obiectivul meu ca presedinte al PNL Hunedoara”, a precizat Lucian Heius.  Mai mult, Heius a fãcut referire si la alegerile din 2014, când, toatã tara a votat pentru Klaus Iohannis, în timp ce Valea Jiului vota cu Victor Ponta, judetul fiind tras pe rosu, de acelasi vot pentru PSD.
Diana Mitrache