Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitatea Minera si Protectie Antiexploziva – Insemex Petrosani s-a remarcat anul acesta la toate manifestãrile stiintifice unde a fost prezent, munca cercetãtorilor de aici fiind apreciatã la cel mai înalt nivel.
În fapt, nu a existat nicio manifestare de profil de la care cercetãtorii de la Petrosani sã nu se întoarcã cu o medalie pentru inventiile prezentate. Însã toate aceste medalii si premii au la bazã sute si sute de ore de muncã în laborator ale echipei de la INSEMEX, o echipã calificatã periodic prin training-uri, workshop-uri, ori cursuri.
”Institutul lucreazã constant si continuu la îmbunãtãtirea conditiilor de lucru, la calificarea personalului prin participare la training-uri,  workshop-uri, cursuri etc, la dotarea laboratoarelor cu cele mai noi echipamente inovative pentru obtinerea unor rezultate cât mai precise, la actualizarea infrastructurii de cercetare si perfectionarea acesteia, astfel încât sã ne asigure în continuare situarea pe primul loc la nivel national în domeniul nostru de activitate”, declarã Artur Gãman, director general al INCD INSEMEX Petrosani.
INSEMEX îsi desfãsoarã activitatea în 4 departamente de cercetare, care cuprind 10  laboratoare specializate, iar dotarea cu echipamente de precizie este esentialã pentru activitatea derulatã aici. Iar echipa de specialisti de aici si conditiile de muncã oferite în cadrul laboratoarelor de la INCD INSEMEX aduc rezultate remarcabile cercetãrii românesti.
”Atât anul acesta, cât si anii anteriori, INCD INSEMEX si-a fãcut remarcatã prezenta la fiecare manifestare stiintificã de profil, aceasta materializându-se  de fiecare datã prin numeroase si prestigioase premii, medalii si distinctii nationale si internationale, care fac onoare atât Institutului nostru, cât si României.  Aceste distinctii reprezintã concretizarea rezultatelor muncii asidue si continue a echipei de cercetãtori ai Institutului, aducând mari satisfactii profesionale atât cercetãtorilor, cât si Institutului în sine. Totodatã, acest flux continuu al distinctiilor si premiilor obtinute, ne motiveazã si obligã ca pe viitor sã mentinem si îndeosebi sã ridicãm standardul impus de aceste serii de certificãri ale valorilor”, conchide Artur Gãman director general INCD – INSEMEX Petrosani.