Al 79-lea campionat al ligii a II-a (fosta divizie ”B”) a adus la rampã o nou promovatã în premierã, Academica Clinceni.
O echipã ce a luptat cu vechile branduri din fotbalul românesc Chindia Târgoviste, ”U” Cluj, Petrolul Ploiesti sau chiar FC Arges Pitesti promovând merituos pe prima scenã dupã o luptã pânã la ultima etapã.
Din pãcate, fotbalul va fi mai sãrac prin retrogradarea altor nume cunoscute prin divizia ”B” Poli Timisoara si chiar Dacia Unirea Brãila aceasta din urmã jucând de o manierã lamentabilã. Petrosaniul si-a legat numele de ACS Energeticianul Tg. Jiu care s-a sufocat pe mãsurã ce acest campionat s-a derulat. Desele schimbãri de antrenori (au fost sase Cristi Dulca, Marin Tudorache, Bogdan Andone, George Zima, Emil Szolomajer, Viorel Tãnase) si o cohortã de jucãtori mediocrii au dus în final la clasarea pe locul retrogradabil 16. Indiferent de statutul echipei din toamnã, va trebui o abordare serioasã si responsabilã pentru a readuce echipa pe pozitia din sezonul recent încheiat, respectiv prezenta în liga a II-a.
GENU TUTU