S-a încheiat cea de-a 63-a editie a campionatului ligii a III-a (fosta divizie ”C”), cele cinci serii desemnându-si campioanele si automat promovatele în esalonul doi.
Pe acest tablou, trei foste prim-divizionare, Gloria Buzãu, Rapid Bucuresti si CSM Resita, revin în liga a II-a, toate cu intentia declaratã de a ataca în 2-3 ani prima ligã. Judetul Hunedoara a avut douã echipe în sezonul care s-a încheiat, în seria a 4-a, FC Hunedoara si Cetate Deva, ambele cu evolutii modeste, locul 9 respectiv locul 13 retrogradabil.
De altfel, ele s-au întâlnit în jocul decisiv pentru salvare, în ultima etapã, Cetate Deva – FC Hunedoara 1-3. 1000 de spectatori au asistat la înfrângerea Devei pe teren propriu, echipa antrenatã de Ciprian Luca (fostul jucãtor al Jiului) capotând lamentabil în fata echipei fratilor Daniel si Cristi Creciunesc fosti la Mãgura Pui! Asadar, de la toamnã, Cetate Deva lângã Uricani, Vulcan, Jiul, Brad si  celelalte…
Clasamentul campioanelor în cele cinci serii în liga a III-a
Seria 1 Gloria Buzãu              28        23        4          1          97-15   73p
Seria 2 Rapid Bucuresti         28        24        3          1          97-18   75p
Seria 3 Oltul Tr. Mãgurele     30        23        5          2          84-14   74p
Seria 4 CSM Resita                30        19        5          6          60-27   62p
Seria 5 Csikszereda M. Ciuc  30        22        5          3          89-18   71p
Rapid-ul peste toti
Fosta campioanã a României, Rapid Bucuresti, a vut cea mai bunã linie de clasament cu aproape 100 de goluri marcate, adicã o medie de 3,48 goluri marcate pe meci. Rapidistii au beneficiat de un antrenor rapidist sutã la sutã, Daniel Pancu, de jucãtori experimentati Drãghia, Ionut Voicu, Cârstocea devansând urmãtoarele din seria a 2-a, CS Afumati cu 11 puncte. Si Gloria Buzãu a câstigat seria 1 tot cu o singurã înfrângere câstigând seria cu un avans de 16 puncte fatã de locul 2, Bucovina Rãdãuti. În fine, al treilea brand, CSM Resita cu un avans de douã puncte terminã în fata celor de la Soimii Lipova, în seria a 4-a. Echipele Oltul Turnu Mãgurele (seria a 3-a) si Csikkszereda Miercurea Ciuc (seria a 5-a) au câstigat si ele cu un avans serios, promovând în liga a V-a.
Printre cele 78 de echipe ale ligii a III-a am regãsit în acest sezon pe locuri oarecum mai  modeste, alte foste echipe de divizia ”A” pe vremuri precum Otelul Galati, Ceahlãul P. Neamt, Progresul Bucuresti, Steagul Rosu Brasov, Flacãra Moreni, Unirea Alba Iulia, Avântul Reghin sau Gloria Bistrita. Cine stie, poate în sezoanele viitoare vom gãsi si  alte nume candidate  la liga a II-a, pentru a creste cota de interes la acest nivel.
GENU TUTU